Embercsempészbandát fogtak el Szabolcsban

2009.03.25. 11:46 Módosítva: 2009.03.25. 11:52
Embercsempészeket tartóztattak le a rendőrök szerda reggel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán és a környező településeken. Az akcióban résztvevő nyomozók összesen hat embert tartóztattak le. A rendőrök gázpisztolyokat, szamuráj kardokat és kábítószert is találtak

Összesen tizenegy helyszínen tartottak házkutatást szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói. A bandatagokon kora reggel ütöttek rajta.

A rendőrség adatai szerint a gyanúsítottak tavaly ősszel pénzért Ukrajna felől csempésztek Magyarországra moldáv állampolgárokat. A rendőrök korábban három embert már elfogtak, ketten jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak.

Az akcióban összesen hat embert, -öt férfit és egy nőt- állítottak elő. A házkutatások során gázpisztolyokat, szamuráj kardokat illetve kábítószergyanús tablettákat, a gyorsteszt szerint amfetamin származékot találtak.

Az akció egyik helyszínén egy tiszakanyári telken két lakóházat ellenőriztek. Az egyikben a rendőri felszólításra nem nyitottak ajtót, így azt betörték. Itt derült ki, hogy ebben a házban a gyanúsított rokonai laknak, velük szemben nem alkalmaztak fizikai kényszert a rendőrök.

A házban lakók azonban panaszt tettek az intézkedés miatt, ezért az ügyben belső vizsgálat indult a megyei rendőr-főkapitányságon.