Megint bombát találtak a Jagelló úton

2009.03.27. 10:42 Módosítva: 2009.03.27. 16:57
Több utcát le kellet zárni, a környéket kiürítették, még nem tudni, hogy a robbanószerkezetek elszállítása mennyi időt vehet igénybe. Az 59-es villamos helyett pótlóbuszok járnak.

Újabb világháborús robbanószerkezetet találtak délelőtt a XII. kerületi Jagelló úton zajló útfelújítás közben - mondta Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint mivel ez a robbanószerkezet nagyobb annál, mint ami csütörtökön került elő a földből, így nagyobb területet is kell lezárni.

A tűzszerészek egy 120 mm-es magyar és egy 82 mm-es szovjet repeszromboló gránátot, egy RPG-43-as típusú páncélelhárító kézigránátot, egy 42M típusú kézigránátfejet, valamint egy 70 mm-es páncélgránátot találtak, közölte Tószegi Péter, a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a robbanószerkezetek elszállítása mennyi időt vehet igénybe.

Lezárták a Jagelló út érintett részét, a Csörsz utcát, a Böszörményi utat, a Kiss János altábornagy utcát, a Németvölgyi utat, a Gébics utcát, a Szendi árkot és a Zólyomi lépcsőt. Körülbelül tizenöt házat, köztük egy irodaházat is ki kell üríteni, ez csaknem 500 embert érint.

A BKV sajtóosztályán kérdésünkre elmondták, a lezárás miatt nem jár az 59-es villamos, helyette villamospótló buszok viszik az utasokat módosított útvonalon. A 102-es, a 105-ös, a 112-es és a 212-es buszok is más útvonalon járnak.

Csütörtökön délután egy 81 milliméteres, szovjet aknavetőgránátot találtak a Jagelló út és a Böszörményi út sarkán. A környékről több lakót ki kellett telepíteni.