Rendőrök vigyáznak Méra lakosaira

2009.03.28. 10:02 Módosítva: 2009.03.28. 10:15
A Borsod megyei Mérán éjjel-nappal rendőrök járőröznek, és a környékbeli falvak autósait is ellenőrzik. A készültség oka, hogy egy helyi család bejelentette, múlt héten álarcosok jelentek meg házukban baseball-ütőkkel és riasztópisztollyal.

Napok óta tucatnyi rendőr van az utcákon éjjel-nappal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mérán. A helyiek szerint a rendőrök az összes bevezető utat ellenőrzik, az autókat megállítják, mindenkitől megkérdezik, hová megy és mi célból - írja az eszakhirnok.hu.

A falubeliek azt mondták, a rendőri jelenlét oka az lehet, hogy egy család azt állítja, a múlt héten többen bementek a házukba, álarcban, baseball-ütőkkel a kezükben. Valaki riasztópisztollyal állítólag a plafon irányába lőtt. A rendőrök azonban semmi nyomát nem találták a támadásnak, azt mondták, több borsodi településen van megerősített rendőri szolgálat - írja a hírportál.

A falubeliek szerint a környékbeli településeken nincs ekkora készültség, de minden bevezető úton rendőrpáros áll, akik ellenőrzik az autósokat. Még a Hernád partján, a gáton is járőröznek.