Felakasztották, feldarabolták a nagymama kutyáját

2009.03.30. 14:52 Módosítva: 2009.03.30. 14:54
Felakasztottak, majd feldaraboltak egy kutyát kamaszok a Győr-Moson-Sopron megyei Töltéstaván. A tetemet a főútra tették és az árokból figyelték, ahogy az autók széttapossák a maradványokat. Az esetet polgárőrök fedezték fel, és a hétvégén ők értesítették a rendőrséget is. A fiataloknak állatkínzás miatt kell felelniük.

Állatkínzás miatt indított eljárást a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság két győri középiskolás ellen, közölte hétfőn a rendőrség. A fiatal fiúk ellen polgárőrök tettek feljelentést, miután felfedezték, hogy a 81-es főút melletti árokból figyelik, amint az autók egy feldarabolt kutya maradványain hajtanak keresztül. A fiatalok elismerték a polgárőröknek, hogy ők ölték meg az állatot.

Kiderült, hogy eredetileg az egyik fiú nagymamája kérte meg unokáját, hogy a család feleslegessé vált kutyáját vigye el a háztól, mert már több embert megharapott és túl sokat ugatott. Az asszony azonban kérte a 16 éves fiút, hogy ne bántsa az állatot.

A középiskolás egyik 15 éves barátja segítségével kivitte a közepes termetű, keverék ebet a Töltéstava melletti kiserdőbe és ott egy fára felakasztották, majd magára hagyták. A fiúk napokkal később visszatértek, a döglött kutyát levágták a kötélről, megcsonkították, majd egy lemezdarabbal lefejezték. A tetem maradványokat kivitték a 81-es főút, Töltéstava-Pér közötti szakaszához és elbújtak az árokban, hogy megfigyeljék az autók miképp gázolnak át a tetemen. Ott bukkantak rájuk a polgárőrök.

Az állatkínzás bűncselekmény, azért akár két év szabadságvesztés is kiszabható, mondta az esettel kapcsolatban Kocsis Tünde, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.