Friderika
9 °C
18 °C

Huszonhét gyilkosságot ismert be egy kanadai férfi

2009.04.01. 06:48 Módosítva: 2009.04.01. 11:53
Egy életfogytiglani büntetését töltő kanadai férfi 27 gyilkosságot és 12 gyilkossági kísérletet ismert be - közölte egy helyi tévécsatorna. Gerald Gallant mindezért havi 50 dolláros keretet kap a börtön kantinjában.

A most 58 éves Gerald Gallantot egy vendéglő tulajdonosának meggyilkolása és egy másik ember elleni gyilkossági kísérletért tölti életfogytig tartó büntetését egy kanadai fegyházban. Cserébe azért, hogy havonta 50 dollárt költhet a börtön kantinjában, ígéretet tett, együttműködik a hatóságokkal, és terhelő tanúvallomást tesz 11 feltételezett tettestársára - jelentette a kanadai CBC tévécsatorna.

Ezzel együtt elismerte, hogy 1978 és 2003 között egy drogkereskedelemmel is foglalkozó motorosbanda bérgyilkosaként összesen 27 embert ölt meg, valamint köze van 12 gyilkossági kisérlethez is. Állítólag gyilkosságonként 20 ezer dollárt kapott. Gallant a bíróság előtt bocsánatot is kért áldozatainak hozzátartozóitól. "Ugyanakkor tudom, hogy a megbocsátás nehéz lesz, ha nem lehetetlen" - tette hozzá a férfi.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport