Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tragikus helikopterbaleset az Északi-tengeren

2009.04.01. 20:05
Eddig nyolc holttestet találtak a mentőosztagok annál a helikopternél, amely szerdán zuhant le, miután felszállt egy brit északi-tengeri olajfúró toronyról. Ezt a brit védelmi minisztérium közölte.

A tragédia Skócia északkeleti partjainál történt. A "Bond Super Puma" típusú helikopteren 20-an utaztak. Egyelőre nem tudják, mi okozta a szerencsétlenséget, amelynek helyszínére a Királyi Légierő két helikopterét és egy Nimrod haditengerészeti őrhajót küldtek.

A brit olajipari óriás, a BP, a lezuhant légijármű tulajdonosa márciusban azt közölte, hogy ideiglenesen leállították a "Super Puma" helikopterek használatát, miután az egyik ilyen gép belezuhant a tengerbe. Akkor szerencsés kimenetelű volt a baleset.

A platformhoz utazó 18 ember nem sérült meg komolyabban, életmentő mellényeik segítségével ki tudták várni, amíg mindenkit kimentenek a hamar a helyszínre érkező mentők.