Judit
2 °C
7 °C

Fejszével gyilkolt egy palesztin

2009.04.02. 12:19 Módosítva: 2009-04-02 14:19:40
Egy 13 éves izraeli fiú meghalt, hétéves társa súlyos állapotban került kórházba. A nagyobbik fiút fejszével, a kisebbiket késsel sebezte meg egy ciszjordániai palesztin.

Egy ciszjordániai palesztin fejszével megölt egy 13 éves izraeli fiút, egy 7 évest pedig késsel megsebesített, írja a The Jerusalem Post . A sérült gyerek súlyos állapotban van.

A támadás csütörtökön kora délután történt a Jeruzsálemtől délnyugatra fekvő Bat Ajín nevű településen. A terroristát egy szemtanú fegyverezte le, miután meglátta, hogy a kisebbik gyermek menekül előle.

"Amikor a közelébe értem, felém fordult, és rámtámadt a fejszével" - számolt be az esetről a magát Avinoamnak nevező férfi egy televíziós csatornának. "Sikerült tőle elvenni a fejszét, ekkor a földre kerültem, és kereket tudott oldani" - mondta. Később hallotta, hogy valaki megpróbálta lelőni a támadót, de célt tévesztett.

Eddig egyetlen terrorista szervezet sem vállalta magára a merényletet. A hatóságok azt sem tudják, a támadónak voltak-e társai.

Az egyik áldozat apja is merénylő volt

A mintegy ezer lakosú Bat Ajín a Betlehemtől délre fekvő Gus Eción telepegyüttes része, az ott lakók a legradikálisabb zsidó telepesek közé tartoznak Ciszjordániában. A megsebesített hétéves fiú egy olyan zsidó telepesnek, bizonyos Ofer Gamlielnek a fia, aki 2002-ben részt vett egy palesztin iskola elleni merényletkísérletben, és emiatt most 15 évi börtönbüntetését tölti.

Több szélsőséges izraeli politikus máris reagált a bűncselekményre. Mikáél Ben Ari parlamenti képviselő szerint a tragédiáért Ehud Barak volt munkapárti védelmi miniszter a felelős, mert - mint közleményében állította - a miniszter nemrég elrendelte több katonai ellenőrzőpont felszámolását Betlehem térségében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?