Fejszével gyilkolt egy palesztin

2009.04.02. 12:19 Módosítva: 2009.04.02. 14:19
Egy 13 éves izraeli fiú meghalt, hétéves társa súlyos állapotban került kórházba. A nagyobbik fiút fejszével, a kisebbiket késsel sebezte meg egy ciszjordániai palesztin.

Egy ciszjordániai palesztin fejszével megölt egy 13 éves izraeli fiút, egy 7 évest pedig késsel megsebesített, írja a The Jerusalem Post . A sérült gyerek súlyos állapotban van.

A támadás csütörtökön kora délután történt a Jeruzsálemtől délnyugatra fekvő Bat Ajín nevű településen. A terroristát egy szemtanú fegyverezte le, miután meglátta, hogy a kisebbik gyermek menekül előle.

"Amikor a közelébe értem, felém fordult, és rámtámadt a fejszével" - számolt be az esetről a magát Avinoamnak nevező férfi egy televíziós csatornának. "Sikerült tőle elvenni a fejszét, ekkor a földre kerültem, és kereket tudott oldani" - mondta. Később hallotta, hogy valaki megpróbálta lelőni a támadót, de célt tévesztett.

Eddig egyetlen terrorista szervezet sem vállalta magára a merényletet. A hatóságok azt sem tudják, a támadónak voltak-e társai.

Az egyik áldozat apja is merénylő volt

A mintegy ezer lakosú Bat Ajín a Betlehemtől délre fekvő Gus Eción telepegyüttes része, az ott lakók a legradikálisabb zsidó telepesek közé tartoznak Ciszjordániában. A megsebesített hétéves fiú egy olyan zsidó telepesnek, bizonyos Ofer Gamlielnek a fia, aki 2002-ben részt vett egy palesztin iskola elleni merényletkísérletben, és emiatt most 15 évi börtönbüntetését tölti.

Több szélsőséges izraeli politikus máris reagált a bűncselekményre. Mikáél Ben Ari parlamenti képviselő szerint a tragédiáért Ehud Barak volt munkapárti védelmi miniszter a felelős, mert - mint közleményében állította - a miniszter nemrég elrendelte több katonai ellenőrzőpont felszámolását Betlehem térségében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport