Ingyen dolgoztatta az igazgató a diákokat

2009.04.02. 13:52 Módosítva: 2009.04.02. 14:24
Falat vakoltak az igazgatónál a pécsi Pollack Mihály középiskola diákjai, de szerinte ez teljesen rendben van: ő vette az anyagot, fizette az útiköltséget, és szerződést is kötött velük.

Papp Judit főjegyző egy panaszos levél nyomán indított vizsgálatot a pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumnál, írja a bama.hu.

A levélíró arról számolt be, hogy Horváth István igazgató máriagyűdi házán tanítási szünetben hosszú hónapokon át dolgoztak a diákok.

Horváth István szerint az az egyik fő probléma, hogy az ellenőrzés nem tartja elfogadhatónak azt a több mint harmincéves gyakorlatot, hogy az iskola tanulói külső munkálatokat végeznek. Azt mondta, nagyon fontos, hogy a tanulók szakmai gyakorlatokon vegyenek részt, viszont az ehhez szükséges anyagokat sem az iskola, sem az önkormányzat nem tudja megvásárolni.

Az igazgató elismerte, hogy a diákok falat vakoltak nála, de - mint mondta - ő vásárolta az anyagot, fizette az útiköltséget, és szabályos munkaszerződést is kötött velük.

Hasonlóképpen munkaszerződést kötöttek Tratnyek Magdolnával, az önkormányzat humán főosztályának vezetőjével, akinek családi házában dolgoztak a gyerekek.