Saját mobiljáról fenyegetett bombával

2009.04.02. 09:45
Elfogták azt a nőt, aki telefonon azt állította, hogy bombát helyeztek el a Budaörsi Városi Ügyészségen és Bíróságon.

Egy telefonáló kedd reggel azzal hívta fel a budaörsi rendőrkapitányságot, hogy tíz perc múlva bomba robban a Budaörsi Városi Ügyészségen és Bíróságon, majd azonnal megszakította a beszélgetést. Az intézményeket azonnal kiürítették, de nem találtak robbanószerkezetet az épületekben. A budaörsi rendőrkapitányság nyomozói rövid időn belül azonosították a telefonálót, közölte csütörtök délelőtt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság .

Az 55 éves budapesti nőt az leplezte le, hogy saját mobiltelefonjáról kezdeményezte a hívást, és számát kijelezte a rendőrségi telefonközpont. A hívás után alig fél órával sikerült is elfogni. A nőt előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A budaörsi rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást O. Erzsébet ellen, akinek elmeállapotát is megvizsgálják majd.

A büntető törvénykönyv szerint a közveszéllyel fenyegetést az valósítja meg, aki "más előtt olyan, a köznyugalom megzavarására alkalmas valótlan tényt állít, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget", ezért két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. A büntetés három évig terjedő szabadságvesztés, ha "a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta".