Meghalt a túszejtő ámokfutó

2009.04.03. 18:43 Módosítva: 2009.04.04. 00:52
Meghalt az a fegyveres, aki 13 embert megölt, négyet súlyosan megsebesített és több tucatnyi túszt ejtett pénteken a New York állambeli Binghamton városban, egy bevándorlókat segítő civil szervezet épületében.

Tizennégy halálos áldozata, négy súlyos sérültje és egy tucat sebesültje van a New York állambeli Binghamtonban történt túszejtő akciónak, jelentette a CNN. A tizennény halálos áldozat között van valószínűleg a tettes is, aki végzett magával. Három személyt, két nőt és egy férfit, lőtt sebekkel a közeli Johnson City kórházába szállították; az egyik válságos, egy másik súlyos, a harmadik stabil állapotban volt.

A férfi kocsijával eltorlaszolta az épület hátsó kijáratát, mielőtt behatolt a központba a főbejáraton át. Az első lövéseket a két recepciósra adta le. Egyikül életét vesztette, a másik - egy nő - halottnak tettette magát, majd sikerült elvonszolnia magát a pulthoz, és értesítenie a rendőrséget. A hatóságiak két percre rá a helyszínen érkeztek.

Egy helyi lap szerint a támadó - feltehetőleg egy húszas éveiben járó, ázsiai származású fiatalember - 41 embert tartott fogva az American Civic Association épületében. A CNN szerint a túszejtő motivációjáról egyelőre nem tudni semmit; a megszólaltatott szakértő szerint nyilván egy magányos, zavart elméjű személy lehetett, mint megannyi korábbi hasonló lövöldözés elkövetője.


A bevándorlási iroda utcanézetből - Nagyobb térképre váltás

Az incidens közép-európai idő szerint 15 óra 30 perc körül kezdődött az 50 ezer lakosú városban, amely 300 kilométerrel északnyugatra fekszik New Yorktól. Négy sebesültet hordágyon szállítottak el, később, nem sokkal déli 12 óra előtt pedig tíz, félelemtől remegő ember hagyta el az épületet tarkóra tett kézzel.

A város polgármestere egy helyi lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a túszejtőnek nagy tűzerejű puskája volt.

Az épületet mesterlövészek és felfegyverzett kommandósok vették körül a zuhogó esőben, a térséget lezárták és a környező lakásokat kiürítették. A bevándorlási központban levő túszok közül néhánnyal sikerült telefonon kapcsolatot teremteni; állítólag sokan az épület alagsorába menekültek.

Barack Obama elnök távollétében Joe Biden alelnök reagált az ügyre; azt mondta, "meg kell találni a módját, hogy véget érjen ez az értelmetlen erőszak".

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport