Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Agyonlőtt egy fegyveres három rendőrt Pittsburgh-ben

2009.04.05. 10:43 Módosítva: 2009-04-05 10:43:12
Sikerült megsebesíteni és letartóztatni azt a férfit, aki tüzet nyitott a házához kiérkező rendőrökre. A fegyveres férfi három rendőrt lelőtt, kettőt megsebesített.

Egy 23 éves férfi agyonlőtt három rendőrt az amerikai Pittsburgh városában, közölte szombat este a város rendőrfőkapitánya. A rendőrök egy segélyhívásra vonultak ki egy csendes környéken álló házhoz, és a férfi azonnal lőni kezdett rájuk, négy órán át tartó tűzpárbajt vívva a kiérkező rendőrökkel.

A 23 éves Richard Poplawski egy nagy tűzerejű gépkarabéllyal, egy puskával, valamint egy pisztollyal felfegyverkezve várta a segélyhívásra érkező rendőröket, golyóálló mellénnyel védve magát, mondta el Nathan Harper rendőrfőkapitány sajtótájékoztatón.

Harper elmondta, hogy az első rendőröket a ház előszobájába belépve azonnal fejbe lőtte a férfi, ami arra utal, hogy csapdát állított fel, és felkészülve várta őket. Egy harmadik, társai segítségére érkező rendőrt szintén agyonlőtt.

Poplawski négy órán át tartotta sakkban a lövések után kiérkező rendőröket, akik nem tudtak odajutni elesett társaikhoz. Több mint száz lövés dördült el a négyórás patthelyzet alatt. A rendőröknek végül sikerült a lábán megsebesíteni a férfit, és azután elfogni. Rendőrgyilkosságért Pennsylvania államban halálbüntetés jár. A hatóságok még vizsgálják a férfi tettének okait.

Helyi lapok beszámolói szerint a férfi kibukott a középiskolából, és beállt a tengerészgyalogsághoz, ahonnan azonban "megbecstelenítő kicsapással" (dishonorable discharge) elbocsájtották, amelyet csak a legsúlyosabb esetekben alkalmaznak az amerikai hadseregben.