Gusztáv
3 °C
7 °C

Agyonlőtt egy fegyveres három rendőrt Pittsburgh-ben

2009.04.05. 10:43 Módosítva: 2009-04-05 10:43:12
Sikerült megsebesíteni és letartóztatni azt a férfit, aki tüzet nyitott a házához kiérkező rendőrökre. A fegyveres férfi három rendőrt lelőtt, kettőt megsebesített.

Egy 23 éves férfi agyonlőtt három rendőrt az amerikai Pittsburgh városában, közölte szombat este a város rendőrfőkapitánya. A rendőrök egy segélyhívásra vonultak ki egy csendes környéken álló házhoz, és a férfi azonnal lőni kezdett rájuk, négy órán át tartó tűzpárbajt vívva a kiérkező rendőrökkel.

A 23 éves Richard Poplawski egy nagy tűzerejű gépkarabéllyal, egy puskával, valamint egy pisztollyal felfegyverkezve várta a segélyhívásra érkező rendőröket, golyóálló mellénnyel védve magát, mondta el Nathan Harper rendőrfőkapitány sajtótájékoztatón.

Harper elmondta, hogy az első rendőröket a ház előszobájába belépve azonnal fejbe lőtte a férfi, ami arra utal, hogy csapdát állított fel, és felkészülve várta őket. Egy harmadik, társai segítségére érkező rendőrt szintén agyonlőtt.

Poplawski négy órán át tartotta sakkban a lövések után kiérkező rendőröket, akik nem tudtak odajutni elesett társaikhoz. Több mint száz lövés dördült el a négyórás patthelyzet alatt. A rendőröknek végül sikerült a lábán megsebesíteni a férfit, és azután elfogni. Rendőrgyilkosságért Pennsylvania államban halálbüntetés jár. A hatóságok még vizsgálják a férfi tettének okait.

Helyi lapok beszámolói szerint a férfi kibukott a középiskolából, és beállt a tengerészgyalogsághoz, ahonnan azonban "megbecstelenítő kicsapással" (dishonorable discharge) elbocsájtották, amelyet csak a legsúlyosabb esetekben alkalmaznak az amerikai hadseregben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!