Már kilenc kislány vallott a mohácsi rajztanár ellen

Magyar Nemzet
2009.04.06. 08:54 Módosítva: 2009.04.06. 11:44
Háromról kilencre nőtt a mohácsi művészettanár lehetséges áldozatainak száma. A 45 éves férfi tagadja, hogy szemérem elleni erőszakot követett volna el.

Újabb hat gyereket hallgatott meg a rendőrség egy mohácsi rajztanár tetteiről a szemérem elleni erőszak ügyében zajló nyomozás során - írja a Magyar Nemzet. Eddig három kisdiák vallott a tanár ellen, és az újabb megkérdezettek is hasonló dolgokat állítottak róla.

Mohács egyik ismert művésze, a 45 éves általános iskolai rajztanár február eleje óta van előzetes letartóztatásban. Tavaly év vége óta nyomoznak ellene, amikor egy szülő feljelentést tett ellene. Kislányát vizelési problémája miatt vitte orvoshoz, mikor kiderült, hogy problémája nem testi, hanem lelki eredetű. A gyerek elmesélte a történetet szüleinek és egy pszichológusnak is, akik hihetőnek találták a történteket, amihez hasonlót akkor két másik, hétéves kislány is elmesélt.

A gyanú szerint a tanár a tanteremben, rajzszakkörön követett el szemérem elleni erőszakot, de nem erőszakolta meg a gyerekeket. Hogy mit csinált velük pontosan, a rendőrség nem akarta elárulni a nyomozás zavartalanságának érdekében. Az újabb hat sértettre az iskola további száz diákjának meghallgatása során derült fény. A kislányokat igazságügyi pszichológus és nyomozási bíró jelenlétében hallgatták ki.

A művésztanár 1988 óta tanít az iskolában, egy rajzszakkört vezet a városban. 1984 óta rendszeresen szerepelnek munkái Ázsia, Dél-Amerika és Európa nagy grafikai tárlatain. Több könyv illusztrációja is nevéhez fűződik, számos hazai és nemzetközi elismerést tudhat magáénak. A férfi mindvégig tagadta az ellene felhozott vádakat, de ha a bíróság igaznak találja az ellene felhozott vádakat, akár tíz évet is kaphat. Február 16-án több tucatnyian tartottak szimpátiatüntetést a tanár mellett Mohácson a templom előtti téren.