Megkezdődött a gyermekét bántalmazó hajléktalan anya pere

2009.04.06. 13:10 Módosítva: 2009.04.06. 13:16
A 34 éves nő ideges lett attól, hogy a gyerek többször felsírt, ezért bedobta az ágyba. A kisfiú maradandó sérüléseket szenvedett.

Életveszélyt okozó testi sértés vádjával kezdődött meg a Pest Megyei Bíróságon annak az anyának a büntetőpere, aki az ügyészség szerint olyan súlyosan bántalmazta gyermekét, hogy azzal maradandó testi és szellemi fogyatékosságot okozott.

A vád szerint a 34 éves hajléktalan asszony 2008 nyarán egy érdi gyermekotthonban lakott egy éve született ikergyermekeivel.

Gyakran betegeskedő kisfia többször felsírt, emiatt az anya türelmetlen lett, és úgy dobta gyermeket az ágyra, hogy a kicsi beütötte a fejét a fatámlába. Ekkor elhallgatott, lélegzése megszűnt, az anya és a szomszédok élesztették újra, majd a mentők kórházba szállították.

A kórházi vizsgálatok során derült ki, hogy a gyermek combcsontja is eltört. A kisfiút meg kellett operálni, de sérülései maradandó fogyatékosságot okoztak, mozgássérült lett és szellemi fejlődésében is korlátozottá vált.

A hétfői tárgyaláson az anya részben elismerte bűnösségét, de hangsúlyozta, hogy korábban soha nem bántotta gyermekét.

A meghallgatott tanúk elmondása szerint az ikreket egyedül nevelő anya korábban jól bánt gyermekeivel. A végzetes időszakban azért került zilált idegállapotba, mert gyermekeinek börtönből szabadult apja nem vállalta az apaságot.

A PMB újabb tanúk meghallgatásával május 8-án folytatja a tárgyalást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport