Ámokfutó gyilkolt egy német bíróságon

2009.04.07. 11:21 Módosítva: 2009.04.07. 18:39
Ketten meghaltak, ketten pedig súlyosan megsebesültek, amikor kedden délelőtt lövöldözni kezdett egy férfi egy németországi bíróságon. Az egyik áldozat maga az ámokfutó, míg a másik a férfi sógornője. A férfi indítékai egyelőre ismeretlenek.

Kedden nem sokkal délelőtt tíz után két ember meghalt, ketten súlyosan megsebesültek, amikor lövöldözni kezdett egy ámokfutó a németországi Landshut bajor tartományi bíróságán.

A két halott közül az egyik maga a lövöldöző, a másik pedig a férfi sógornője, mondta Elisabeth Waitzinger bíróság szóvivője. A Bild információi szerint a hatvan év körüli férfi egy örökösödési ügy miatt volt a bíróságon, amikor előhúzott egy fegyvert és a tárgyalóterem előtt a folyosón elkezdett lövöldözni, majd több terembe is belőtt.

000T TRDV493499

Három embert megsebesített, mielőtt önmaga ellen fordította a fegyvert. A férfi sógornőjét már nem tudták megmenteni, két és fél órával a lövöldözés után belehalt sérüléseibe, közölte a helyi rendőrség.

Az ámokfutó hirtelen cselekedett, a lövöldözés előtt semmi nem figyelmeztett a veszélyre, mondta Leonard Mayer rendőrségi szóvivő. A férfi indítékai egyelőre ismeretlenek.

Az alsó-bajorországi város központjában található bíróságot a hatóságok hermetikusan körülzárták, az épületet evakuálták. Szemtanúk szerint a rendőrség villámgyorsan érkezett a helyszínre, és ez is hozzájárult ahhoz, hogy a lövöldözés nem folytatódott.


Nagyobb térképre váltás

Még egy hónap sem telt el Németország történetének egyik legvéresebb ámokfutása óta. Március 11-én délelőtt a Stuttgart melletti Winnenden kisváros műszaki középiskolájába ment be egy 17 éves fiú, megölt tíz diákot és három tanárt, majd menekülés közben négy járókelővel is végzett. Egy szupermarket parkolójában lett öngyilkos, miután sarokba szorították a rendőrök.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport