Móric
9 °C
15 °C

Visszavonulót fúj a nyár a hét végére

2009.04.07. 17:26
A hét végéig ugyan nem várható gyökeres változás az időjárásban, pár fokkal azért csökkenni fog a hőmérséklet. A hosszú hétvégére bátran tervezhetünk szabadtéri programokat, csak elvétve várható csapadék.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese szerint a hét elején tapasztalt nyári időjáráshoz képest mintegy 5 fokkal csökkenni fog a hőmérséklet a hét végére, így az április közepére jellemző idő várható, bár még így is évek óta nem tapasztalt, kellemesen meleg idő áll előttünk.

Szerdán és csütörtökön még 20 fok felett marad a hőmérséklet, sőt, helyenként akár 25 fok fölé is emelkedhet, és bár ezt követően rekordjellegű meleg már nem lesz jellemző, az éjszakák mindenhol enyhék és fagymentesek lesznek. Hétvégén a hőmérséklet valószínűleg már nem fogja meghaladni a 15-20 fokot, így a hét elején tapasztalt erős UV-sugárzás veszélye is enyhülni fog.

Többfelé megnövekedhetnek a gomolyfelhők, és elszórtan záporesők is előfordulhatnak, de jelentősebb csapadéktól nem kell tartani. A hét közepén főként az északon, szombaton és vasárnap pedig az ország nyugati felében élők készüljenek fel váratlan zivatarokra. Összességében azonban nem a csapadékos idő lesz jellemző.