Berlusconi a földrengés áldozatait alázta

2009.04.08. 09:33 Módosítva: 2009.04.08. 14:54
Az olasz miniszterelnök azt javasolta, hogy a hajléktalanná váltak vegyék úgy, mintha kempingeznének.

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök azt tanácsolta szerdán az ország középső részét megrázó földrengés fedél nélkül maradt áldozatainak, hogy helyzetüket próbálják meg hétvégi kempingezésként felfogni. A Richter-skála szerint 6,3-as erősségű, hétfő hajnali földmozgásban a legutóbbi adatok szerint 28 ezer ember vált hajléktalanná. Többségük a rengés epicentrumához közeli L'Aquila város peremén emelt sátortáborokban talált átmeneti szállást, több százan pedig autójukban töltötték a természeti csapás utáni harmadik éjszakát is.

"Tulajdonképpen nem szenvednek hiányt semmiben, van számukra orvosi ellátás, kapnak meleg ételt, és a szállásuk ugyan átmeneti, de éppen ezért a legjobb az lenne, ha hétvégi sátorozásként fognák fel azt" - mondta Berlusconi a német n-tv hírtelevízió jelentése szerint. Az olasz kormányfő szerdán ismét a katasztrófa sújtotta övezetben lesz. Előző nap úgy nyilatkozott, hogy a mentést "48 órán belül" befejezik, mert biztosak abban, hogy már nincsenek emberek a romok alatt.

Kedd este még 228 halálos áldozatról szóló híradások jelentek meg, a polgári védelem szerda reggeli közlése szerint azonban a halottak száma időközben elérte a 260-at.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport