Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eleonora két napig feküdt a romok alatt

2009.04.08. 12:48
Adjanak egy kis vizet – suttogta a 21 éves rimini diáklány, miután előhúzták a romok alól L'Aquilában.

Az első korty után Eleonora a szülei felől érdeklődött - írja a La Reppublica online. A lányt bő 42 órával a hétfői földrengés után mentették ki egy hegynyi törmelékhalmaz alól, L'Aquila Valle Gioia negyedében.

Életben maradásának csodával határos voltát jól mutatja, hogy a romhalmaz alól, amivé otthona lett, eddig senkit sem sikerült élve kimenteni. Eleonora barátnője, Enza még mindig a romok alatt van, de ő biztosan meghalt.

A két lány együtt lakott, és ugyanazokra az órákra jártak az egyetemen. A mentőalakulat tudta, hogy mindketten a romok alatt rekedtek, ezért miután bulldózerekkel eltávolítottak több tonnányi törmeléket, célzottan, kutyákkal keresék őket.

"A lány, akit megmentettünk, egy üregbe volt beszorulva" – mondta a tartományi rendőrség felügyelője, aki szerint a siker a bergamói és velencei tűzoltók állhatatosságának, professzionalizmusának és a jó felszerelésünek köszönhető.

A mentést a gyakori utórengések ellenére sem függesztették fel, bár azok és a rossz idő nagyon lelelassították a munkálatokat. "Kicsit fáradtak vagyunk – mondta az AFP-nek a polgári védelem válságirodájának a vezetője. – De igazából nem foglalkozunk a fáradással. Az adrenalin hajt, é smég hosszú az út előttünk."

Eleonora csodával határos megmenekülése ismét felvillanyozta a kifáradó mentőalakulatokat. A lányt kórházba szállították, az első jelentések szerint nincs maradandó károsodása.

Ugyancsak kedden sikerült sértetlenül kimenteni egy 98 éves matrónát a háza romjai alól, aki, mint mondta, horgolással töltötte az időt. A földrengésről egy boltban készült, és nemrég a romok alól előkerült ipari kamerás felvételt tett közzé a BBC online, ahol jól érzékelhető a földmozgás hevessége.