Aliz
6 °C
14 °C

25 milliót kap a menesztett fürdőigazgató

2009.04.09. 13:12 Módosítva: 2009-04-09 13:29:31
25 millió forint jár a gyopárosi gyógyfürdő tavaly menesztett igazgatójának. A bíróság szerint nem volt jogszerű Pásztor Imre eltávolítása, ezért visszakapja állását, és elmaradt egy éves fizetését, prémiumát.

A gyopárosi gyógyfürdő menesztett vezérigazgatóját, Pásztor Imrét a Szegedi Ítélőtábla visszahelyezte állásába, és elmaradt munkabérére és prémiumára is jogosult. A 25 millió forintot az Orosháza-gyopárosi Gyógyfürdő Zrt.-nek, vagy az önkormányzatnak kell állnia - írja a beol.hu.

Pásztor Imrét 2008. április 10-én menesztette az Orosháza-Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. igazgatótanácsa, és több más pontban is megváltoztatták az addigi cégiratokat- írja a Békés megyei hír6.hu. A lap szerint emögött helyi politikai harcok húzódtak, a korábbi nagy döntéseket a Fidesz és az MSZP közösen hozta meg, kihagyva ebből az MDF-es képviselőket. Pásztor Imrét is a mellőzött az MDF- holdaudvarhoz sorolják.

Pásztor Imre pert indított a Gyógyfürdő Zrt. ellen, amit első fokon elveszített, azonban fellebbezett. Végül a Szegedi Ítélőtábla 2009. március 24-én megsemmisítette a 2008. áprilisában tartott közgyűlés összes döntését, mert azokat törvénysértőnek találta. Vagyis jogilag Pásztor Imre a fürdő igazgatója, és minden azóta történt döntés jogellenes a cégnél- írja a hír6.

A fürdő igazgatója munkaügyi pert is indított, amiben 6 millió forintot követel. A 25 millió forintot a gyógyfürdő fizeti ki Pásztor Imrének - mondta Molnár Béla alpolgármester a beol.hu-nak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?