25 milliót kap a menesztett fürdőigazgató

2009.04.09. 13:12 Módosítva: 2009.04.09. 13:29
25 millió forint jár a gyopárosi gyógyfürdő tavaly menesztett igazgatójának. A bíróság szerint nem volt jogszerű Pásztor Imre eltávolítása, ezért visszakapja állását, és elmaradt egy éves fizetését, prémiumát.

A gyopárosi gyógyfürdő menesztett vezérigazgatóját, Pásztor Imrét a Szegedi Ítélőtábla visszahelyezte állásába, és elmaradt munkabérére és prémiumára is jogosult. A 25 millió forintot az Orosháza-gyopárosi Gyógyfürdő Zrt.-nek, vagy az önkormányzatnak kell állnia - írja a beol.hu.

Pásztor Imrét 2008. április 10-én menesztette az Orosháza-Gyopárosi Gyógyfürdő Zrt. igazgatótanácsa, és több más pontban is megváltoztatták az addigi cégiratokat- írja a Békés megyei hír6.hu. A lap szerint emögött helyi politikai harcok húzódtak, a korábbi nagy döntéseket a Fidesz és az MSZP közösen hozta meg, kihagyva ebből az MDF-es képviselőket. Pásztor Imrét is a mellőzött az MDF- holdaudvarhoz sorolják.

Pásztor Imre pert indított a Gyógyfürdő Zrt. ellen, amit első fokon elveszített, azonban fellebbezett. Végül a Szegedi Ítélőtábla 2009. március 24-én megsemmisítette a 2008. áprilisában tartott közgyűlés összes döntését, mert azokat törvénysértőnek találta. Vagyis jogilag Pásztor Imre a fürdő igazgatója, és minden azóta történt döntés jogellenes a cégnél- írja a hír6.

A fürdő igazgatója munkaügyi pert is indított, amiben 6 millió forintot követel. A 25 millió forintot a gyógyfürdő fizeti ki Pásztor Imrének - mondta Molnár Béla alpolgármester a beol.hu-nak.