Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új boncolást kér az Irakban lelőtt magyar családja

2009.04.09. 07:22
Magyarországon is boncolást kér az Irakban lelőtt magyar férfi családja, hogy megtudják mi okozta a halálát. A gépkocsivezetőként dolgozó Bogdán Tibort március 25-én lőtte le egy amerikai katona Bagdad külvárosában.

Várhatóan péntekig Magyarországra szállítják az Irakban tisztázatlan körülmények között lelőtt Bogdán Tibor holttestét - tudta meg a Népszabadság az áldozat hozzátartozóitól. A holttestet az Egyesült Államokba szállították, onnan hozzák haza.

Az még kérdéses, mikor temethetik el a harmincöt éves korában elhunyt nagyradai férfit. Bogdán János, az áldozat rokona, családjának képviselője azt mondta: a temetés előtt valószínűleg boncolást kérnek, mert szeretnék "magyar orvosoktól megtudni, hogy mi okozta Tibor halálát".

Az áldozat családja ügyvédhez fordul, hogy jogi segítséget kapjanak a történtek tisztázásához és egy esetleges kártérítési kérelem benyújtásához.

A TOIFOR GLSS Kft. teherautó-vezetőként dolgozó férfit Tádzsiban, Bagdad külvárosában az amerikai támaszponton érte halálos lövés március 26-án, holttestét jármű mellett találták meg délelőtt tíz óra körül - mondta Held Andrea, a TOIFOR Csoport marketingvezetője. A rendelkezésre álló információk szerint a hatóságok egy amerikai katonát gyanúsítanak a halálos lövés leadásával. A feltételezett tettest, egy 25 éves őrvezetőt az eset napján őrizetbe vették.