Aliz
6 °C
14 °C

Pálmaágon szökött meg a gorilla

2009.04.10. 09:49
A nagy szelet és egy dölöngélő pálmafát kihasználva megszökött egy gorilla a melbounre-i állatkertből. A gondozók banánnal visszacsalogatták.

Egy jó helyzetfelismerésről tanúbizonyságot tevő gorilla megszökött a melbourne-i állatkertből csütörtökön, röviddel zárás előtt. A gondozóknak fél óra múlva banánnal sikerült visszacsalogatniuk az állatkertbe, ahol kábító lövedékkel elbódították és visszavitték két társa mellé.

A 9 éves nőstény gorilla azt használta ki, hogy a nagy szélben a kifutójuk mellett lévő pálmafa egyik hatalmas levele be-behajlott a területükre. A levelet elkapva sikerült magát kilódítania a kifutón kívülre.

Yarkini az állatkertben született, nem veszélyes, mondták gondozói.

Egy hónapon belül ez a második állatkerti szökés Ausztráliában, márciusban egy oroszlán lépett meg egy Sydney mellett állatkertből. Az a történet tragikus véget ért, az állatot agyon kellett lőni, mert fenyegetően közeledett az emberekhez.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?