Jolán
2 °C
4 °C

Pulykakínzó magyarokat fogtak Ausztriában

2009.04.10. 18:13
Több százezer forintnyi kárt okoztak egy lajtapordányi állattenyésztőnek azok a magyar tolvajok, akik csütörtök éjjel buktak le Ausztriában.

Állatkínzó tolvajokat fogott Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) közelében az osztrák rendőrség csütörtök éjjel, írja a kisalfold.hu. A helyi rendőrök közúti ellenőrzés közben figyeltek fel a magyar rendszámú furgonra, mert az furcsán haladt a B16-os úton.

A kisteherautó átvizsgálásakor ötven pulykát találtak a raktérben: az élő állatokat több sorban, közel egy méter magasan halmoztak egymás fölé.

A 35 éves sofőr, illetve 34 és 37 éves utasai nem tudták számlával igazolni a baromfik eredetét, és az is kiderült, hogy a sofőrnek még érvényes jogosítványa sincs. A kihallgatáson a sofőr elmondta, hogy lopni érkeztek Ausztriába, és hogy a pulykákat egy lajtapordányi (Leithaprodersdorf) állatfarmról lopták.

A szűk csomagtérbe zsúfolt pulykák közül öt elpusztult, de a többit is le kellett vágnia a tulajdonosnak, miután visszakapta őket, mert a kíméletlen szállítási körülmények miatt súlyosan megsérültek. A lajtapordányi állattenyésztő kára 1440 euró (több mint négyszázezer forint).

A három magyar ellen állatkínzás, lopás, élőállat-szállítási szabályok és a jogosítványra vonatkozó törvény megsértése miatt tettek feljelentést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?