Jenő
-2 °C
6 °C

12 év után került elő a fejéből a golyó

BBC
2009.04.11. 14:10 Módosítva: 2009-04-11 14:33:44
Az albán nőnek 1997-ben az orvos azt mondta, hogy a golyó távozott. Most megtalálták: a fejében.

Mrike Rrucaj az ágyban feküdt, amikor az arcát felsebezte egy, az ablakon áthatoló lövedék. Az utcákon a bedőlt piramisjátékok miatt a megtakarításaikat elvesztett, feldühödött emberek lövöldöztek.

"Tiszta vér voltam mindenhol. A férjem bevitt az ambulanciára, ahol már sok sebesült volt. Az orvos azt mondta, hogy a golyó távozott, úgyhogy csak kititsztította a sebet. 28 éves voltam, 12 évig semmit nem éreztem" - elevenítette fel az emlékeit Rrucaj, akit sebén egy tapasszal küldtek haza.

Az igazság csak egy hete derült ki, amikor fájdalmában összeesett. Végül a röntgenfelvétel mutatta ki a 2,8 centis lövedéket. Fatos Olldashi, az albán katonai kórház vezető idegsebésze nem hibáztatta kollegáját, amiért az nem volt körültekintőbb a 1997-es, 2-3 ezer áldozattal járó zavargások idején.

Szerinte az orvos joggal hihette, hogy a golyó távozott, és egyébként is a súlyos sérültekre kellett koncentrálnia, nem a beszédképes járóbetegekre. Különösnek Olldashi nem is magát a műtétet nevezte, hanem azt, hogy az asszony 12 évig élt golyóval a fejében, anélkül, hogy tudott volna róla.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?