Hatan haltak meg szombaton az utakon

2009.04.12. 15:00 Módosítva: 2009.04.12. 15:00
Hatan meghaltak és több tucat ember megsérült az utakon szombaton. A rendőrség az ünnepek alatt országszerte fokozott ellenőrzéseket tart, hogy kiszűrjék az ittas illetve szabálytalankodó vezetőket és megelőzék ezzel a baleseteket.

Szombaton öt halálos baleset történt, amelyekben összesen hatan vesztették életüket, közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Salgótarjánban egy 18 éves fiú halt meg, miután átment rajta egy busz, ami alá bemászott. Tolnában egy autós vesztette életét, miután kocsijával árokba borult. Pest megyében autónak hajtott, Hevesben pedig villanyoszlopnak csapódott egy motoros. Egyikük sem élte túl az ütközést. A Bács-Kiskun megyei Jakabszálláson egy karambolban két ember vesztette életét. Ittasság egyik esetben sem merült fel.

A többi balesetnél azonban nem így történt: tizenöten súlyos , harminchatan pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek valamilyen közúti balesetben, és mint kiderült, közülük tizenegyenen alkoholt fogyasztottak.

A rendőrök fokozottan ellenőrzik a magyarországi utakat, hogy a Húsvét időszaka alatt - amelyre jellemző az italozás - kiszűrjék az ittas és szabálytalankodó sofőröket. Az akció célja, hogy megelőzzék a baleseteket. A rendőrök szombaton 4575 esetben fújattak szondát, ebből 99-en bizonyultak ittasnak. Az ORFK szóvivője kihangsúlyozta: a rendőrök bármilyen fokú ittasságnál elveszik a jogosítványt. Az akció pénteken kezdődött és egészen keddig tart majd.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport