Judit
2 °C
7 °C

Húsz perc alatt elfogták a baseballütős rablót

2009.04.13. 12:33

Az elkövetéstől számított húsz percen belül elfogták a makói rendőrök azt kiszombori férfit, aki egy helyi kocsmát rabolt ki az éjszaka - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szenti Szabolcs elmondta: a huszonnégy éves gyanúsított egy vadásztőrrel és egy baseballütővel felfegyverkezve rontott be a helyi kocsmába éjfél körül, majd fenyegetéssel arra kényszerítette a pultos nőt, hogy a bevételt, majd a játékgépbe dobott pénzt adja át neki.

A sértett engedelmeskedett, de közben beindította a kocsma riasztóját. Erre a tulajdonos is a helyszínre sietett, majd a gyanúsított őt is megfenyegette azzal, hogy megöli. Ekkor a tulajdonos a bejárati ajtón, míg a pultos nő a hátsó ajtón keresztül kiszaladt a kocsmából. A gyanúsított vélhetően azt hitte, hogy rázárták az ajtókat, ezért kétségbeesésében az utcai nagy ablakot kitörte, majd azon keresztül elmenekült.

A Makói Rendőrkapitányság járőrei húsz perccel később előállították a feltételezett elkövetőt, akit őrizetbe vettek, és kedden kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Kiderült, hogy a gyanúsított ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik nagyobb értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt. A férfi egyébként tudatosan készült a rablás elkövetésére, hiszen vitt magával egy kötött sapkát, amelyre két lyukat vágott, bár azt végül nem húzta a fejére. A házkutatás során a nyomozók lefoglalták az eltulajdonított pénzt és az elkövetéshez használt eszközöket is - mondta el a hadnagy.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?