Adalbert
13 °C
21 °C

Húsz perc alatt elfogták a baseballütős rablót

2009.04.13. 12:33

Az elkövetéstől számított húsz percen belül elfogták a makói rendőrök azt kiszombori férfit, aki egy helyi kocsmát rabolt ki az éjszaka - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Szenti Szabolcs elmondta: a huszonnégy éves gyanúsított egy vadásztőrrel és egy baseballütővel felfegyverkezve rontott be a helyi kocsmába éjfél körül, majd fenyegetéssel arra kényszerítette a pultos nőt, hogy a bevételt, majd a játékgépbe dobott pénzt adja át neki.

A sértett engedelmeskedett, de közben beindította a kocsma riasztóját. Erre a tulajdonos is a helyszínre sietett, majd a gyanúsított őt is megfenyegette azzal, hogy megöli. Ekkor a tulajdonos a bejárati ajtón, míg a pultos nő a hátsó ajtón keresztül kiszaladt a kocsmából. A gyanúsított vélhetően azt hitte, hogy rázárták az ajtókat, ezért kétségbeesésében az utcai nagy ablakot kitörte, majd azon keresztül elmenekült.

A Makói Rendőrkapitányság járőrei húsz perccel később előállították a feltételezett elkövetőt, akit őrizetbe vettek, és kedden kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Kiderült, hogy a gyanúsított ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik nagyobb értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt. A férfi egyébként tudatosan készült a rablás elkövetésére, hiszen vitt magával egy kötött sapkát, amelyre két lyukat vágott, bár azt végül nem húzta a fejére. A házkutatás során a nyomozók lefoglalták az eltulajdonított pénzt és az elkövetéshez használt eszközöket is - mondta el a hadnagy.