Kommandósok rohanták meg a házát, feljelenti őket

2009.04.13. 16:58
Szakszerűtlen eljárás címén fel kívánja jelenteni a rendőrséget az a fiatal mérnök, akinek dunafüredi házában kommandósok tartottak házkutatást április 8-án éjjel, és magukkal vittek több nejlonzsáknyi tárgyat, ám erről - állítása szerint - nem adtak át jegyzőkönyvet - közölte a háztulajdonos.

Veres Csaba Levente Angliából vasárnap este tért haza. Elmondása szerint a város dunafüredi körzetében álló házát 2 évvel ezelőtt adta oda egy Erdélyből áttelepült párnak, hogy távollétében vigyázzanak kutyáira. Az azóta itt lakó, informatikusként dolgozó fiatalembert, Sz. Endrét keresték a kommandósok a kérdéses éjszakán, de nem találták otthon, mivel előző nap elutazott szülőhazájába - legalábbis ezt közölte a házban egyedül maradt párjával. A háztulajdonos most ügyvédhez fordult, mert - szerinte a rendőrök több pontban is megszegték az eljárási szabályt, például azóta sem kapott értesítést a házkutatásról és a magukkal vitt tárgyak listájáról.

A keresett férfi élettársa, Cs. M. - aki nem járult hozzá nevének közléséhez, mert fél, hogy rossz hírbe keveredve nem kap munkát -, arról tájékoztatta az MTI munkatársát, hogy aznap késő este a televíziót nézte, amikor a kerítésen kívülről hangosbeszélőn felszólították: felemelt kézzel jöjjön ki a házból. Megrémült, de engedelmeskedett. Kisvártatva 10-15 állig felfegyverzett kommandós nyomult be, és a párját keresték, akinek hollétéről azóta sem tud semmit. Leszögezte: a Magyarok Nyilai szervezetről az eset kapcsán hallott először a tévéből, a párja erről soha nem tett említést, fegyvert, robbanóanyagot sosem látott a házban. Azóta sincs nyugta, annyira felzaklatták a történtek - állítja.

Az MTI munkatársa az akció másik, százhalombattai helyszínén is érdeklődött a lakók tapasztalatairól, akik között még most is beszédtéma az emlékezetes éjszaka. M. János, az egyik lakó arról számolt be, hogy este 11 óra körül 5-6 rendőrautó zárta el az utakat, fekete csuklyás fegyveresek jelentek meg a háznál. A lakók kitódultak, azt hitték, kábítószer-kereskedőkön ütnek rajta a rendőrök. Ők azonban a kisgyermekével a felső emeleten lakó pár férfi tagját keresték, akit magukkal is vittek.

A szóbeszéd szerint a focilabdába rejtett robbanóanyagot a szemétledobó helyiségben találták meg eldugva a rendőrök. A helyi rendőrőrs ügyeletese nem kívánt nyilatkozni az ügy részleteiről.