Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kommandósok rohanták meg a házát, feljelenti őket

2009.04.13. 16:58
Szakszerűtlen eljárás címén fel kívánja jelenteni a rendőrséget az a fiatal mérnök, akinek dunafüredi házában kommandósok tartottak házkutatást április 8-án éjjel, és magukkal vittek több nejlonzsáknyi tárgyat, ám erről - állítása szerint - nem adtak át jegyzőkönyvet - közölte a háztulajdonos.

Veres Csaba Levente Angliából vasárnap este tért haza. Elmondása szerint a város dunafüredi körzetében álló házát 2 évvel ezelőtt adta oda egy Erdélyből áttelepült párnak, hogy távollétében vigyázzanak kutyáira. Az azóta itt lakó, informatikusként dolgozó fiatalembert, Sz. Endrét keresték a kommandósok a kérdéses éjszakán, de nem találták otthon, mivel előző nap elutazott szülőhazájába - legalábbis ezt közölte a házban egyedül maradt párjával. A háztulajdonos most ügyvédhez fordult, mert - szerinte a rendőrök több pontban is megszegték az eljárási szabályt, például azóta sem kapott értesítést a házkutatásról és a magukkal vitt tárgyak listájáról.

A keresett férfi élettársa, Cs. M. - aki nem járult hozzá nevének közléséhez, mert fél, hogy rossz hírbe keveredve nem kap munkát -, arról tájékoztatta az MTI munkatársát, hogy aznap késő este a televíziót nézte, amikor a kerítésen kívülről hangosbeszélőn felszólították: felemelt kézzel jöjjön ki a házból. Megrémült, de engedelmeskedett. Kisvártatva 10-15 állig felfegyverzett kommandós nyomult be, és a párját keresték, akinek hollétéről azóta sem tud semmit. Leszögezte: a Magyarok Nyilai szervezetről az eset kapcsán hallott először a tévéből, a párja erről soha nem tett említést, fegyvert, robbanóanyagot sosem látott a házban. Azóta sincs nyugta, annyira felzaklatták a történtek - állítja.

Az MTI munkatársa az akció másik, százhalombattai helyszínén is érdeklődött a lakók tapasztalatairól, akik között még most is beszédtéma az emlékezetes éjszaka. M. János, az egyik lakó arról számolt be, hogy este 11 óra körül 5-6 rendőrautó zárta el az utakat, fekete csuklyás fegyveresek jelentek meg a háznál. A lakók kitódultak, azt hitték, kábítószer-kereskedőkön ütnek rajta a rendőrök. Ők azonban a kisgyermekével a felső emeleten lakó pár férfi tagját keresték, akit magukkal is vittek.

A szóbeszéd szerint a focilabdába rejtett robbanóanyagot a szemétledobó helyiségben találták meg eldugva a rendőrök. A helyi rendőrőrs ügyeletese nem kívánt nyilatkozni az ügy részleteiről.