Molotov-koktéllal támadják az MSZP-irodákat

2009.04.14. 08:31 Módosítva: 2009.04.14. 13:02
Három vidéki MSZP-irodát ért ma Molotov-koktélos támadás. Egyik helyszínen sem keletkezett komoly kár.

A keszthelyi Rákóczi téri iroda bejárati ajtaját ismeretlenek bedobták. Az előtérben egy akasztófakötelet, egy fél téglát és egy levelet találtak, amelynek egyelőre nem ismerik a tartalmát - mondta Góra Balázs, a párt megyei ügyvezető alelnöke. Az esetet 7 óra körül, az épület előtt parkoló taxisok fedezték fel. A helyszínelés tűzszerészek bevonásával jelenleg is tart - mondta a szocialista politikus

A keszthelyi Molotov-koktélos támadáshoz hasonlóan az MSZP nagykanizsai irodáját is megtámadták keddre virradó éjjel - közölte a párt megyei irodavezetője. A bejáratot téglával dobták be, odabent hurkolt kötelet találtak, valamint egy újságból kivágott betűkből összeállított fenyegető levelet.

Molotov-koktélt találtak a szigetszentmiklósi MSZP-iroda előtt is. Jószai Attila, a Kis-Duna menti MSZP-szervezet elnöke elmondta: az iroda ablakát betörték, de a Molotov-koktélt nem gyújtották meg, és nem dobták rá az épületre, hanem csak letették az iroda elé.

Keszthelyi támadás helyszíne
Keszthelyi támadás helyszíne

Múlt héten Pest megyében több helyszínen négy embert fogtak el, akiknél robbanószerkezeteket és fegyvereket találtak, egyikük Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő ingatlanát akarta felrobbantani. A rendőrség gyanúja szerint ugyanez az ember lőtt Hiller István házára 2007-ben. A nyomozók szerint a csoport szerda éjszaka készült a robbantásra.

Hivatalosan meg nem erősített információk szerint az akció mögött a Magyarok Nyilai nevű szervezet állt. A csoport eddig több, politikusok házai ellei Molotov-koktélos támadást vállalt magára, tavaly szeptemberben ők vállalták magukra a Szilvásy György titkosszolgálati miniszter balatoni nyaralója elleni támadást - egy kisebb károkat okozó, inkább pukkanásnak tűnő robbantást. A Hírtévén műsort vezető egykori szocialista poltikus, Csintalan Sándor megverését is ez a csoport vállalta magára.