Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták Kolumbia legfőbb drogbáróját

2009.04.15. 17:24
Daniel Rendon "Don Mario" Herrera szélsőjobboldali milicistából lett drogkereskedő.

Elfogták a legjelentősebbnek tartott kolumbiai drogbárót az ország hatóságai, jelentette a BBC. Daniel Rendon "Don Mario" Herrerát Északnyugat-Kolumbiában, necocli birtokán fogták el ötszáz rendőr közreműködésével.

Don Mario fejére kétmillió dolláros (441 millió forint) vérdíj volt érvényben.

Don Mario a jelentések szerint az év elején ezer dolláros (220 ezer forintos) jutalmat ígért minden fegyveresének, aki végez egy rendőrtiszttel. A hatóságok akkor már bekerítették a drogbárót.

Don Mario egy szélsőjobboldali félkatonai csoport vezetője volt, amit a polgárháborút lezáró békeszerződés értelmében feloszlattak. De a don megtagadta a fegyverletételt, ezerfős magánhadsereget épített ki és harcosaival beszállt a drogbizniszbe.

A hatóságok hónapok óta követték, de eddig mindig meg tudott lépni üldözői elől. Most azonban ötszáznál több rendőr összehangolt akcióban bekerítette és elfogta, jelentette az Efe kolumbiai hírügynökség.