Jolán
2 °C
4 °C

Lövés ért egy házat Oldon

2009.04.15. 21:08 Módosítva: 2009-04-15 22:11:57
A hátrányos helyzetű Baranya megyei település lakóinak kétharmada roma.

Lövés ért egy házat szerdán a Baranyai megyei Oldon. Az MTI értesülései szerint senki sem sérült meg.

Egyelőre nem tudni, hogy célzott vagy véletlen lövés érte a házat, esetleg egy vadász puskájából kilőtt és gellert kapott lövedék.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője még nem ért a helyszínre, így semmilyen értesülést nem kívánt megerősíteni, későbbre ígért tájékoztatást. Este tíz után már nem reagált a megkeresésünkre.

Az MTI-nek nyilatkozva megerősítette a hírügynökség értesüléseit. "Személyi sérülés nem történt, valószínű, hogy az épületet vétlen lövés vagy célt tévesztett lövedék érte. A lövedék az ablakon hatolt be a ház szobájába, és egy szentkép sarkát érintve a falban állt meg." A ház közelében vadászles áll.

Az épület üres volt. A rendőrség jelenleg helyszínel, tanúkat hallgat meg, és keresi azt, aki a lövést leadta.

A Drávához, így a horvát határhoz közeli, Beremend mellett fekvő Old 390 lakosának kétharmada roma származású. A faluban nagy a munkanélküliség, a nagyobb munkaadók csak ingázással érhetőek el. A mezőgazdasági művelésre alkalmas terület tekintélyes ugyan, átlagos, vagy annál rosszabb földekkel, de ez csak mintegy 20 családnak nyújt jövedelmet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?