15 ezer tő marihuánát foglaltak le a rendőrök Budapesten

2009.04.16. 12:12
A márciusban lebuktatott vietnami marihuánatermesztő hálózat újabb 14 ültetvényét találták meg a budapesti rendőrök. Összesen háromezer kilónyi marihuánát adó 15 ezer tövet találtak.

A vietnami marihuánatermesztők március eleji lebukását követő nyomozás során további 14 budapesti házban bukkantak marihuánaültetvényekre a rendőrök, jelentették be csütörtöki Teve utcai sajtótájékoztatójukon. A nyomozás során tizennégy házban bukkantak még ültetvényekre.

Összesen 15 ezer tő marihuánát foglaltak le. Egy tőről átlagosan 200 grammnyi marihuána szüretelhető, azaz összesen 3000 kiló kábítószert sikerült kivonniuk a piacról.

A büntetőügyben 17 vietnamit vettek őrizetbe. Négy személyt a banda vezetőinek tartanak, a többiek, akik jellemzően illegálisan tartózkodnak az országban, az ültetvényeken dolgoztak.

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte valamennyiüket.

A rendőrség március elején lakossági bejelentés alapján buktatta le a vietnamiak hálózatát. A vietnamiak házakat béreltek, amelyeket teljes egészükben termelőházakká alakítottak. Ám az egyik helyszínen nyitva felejtették a garázskaput, így a bérbeadó megláthatta, hogy házát teljesen szétverték és marihuánatermesztésre használják.