Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

15 ezer tő marihuánát foglaltak le a rendőrök Budapesten

2009.04.16. 12:12
A márciusban lebuktatott vietnami marihuánatermesztő hálózat újabb 14 ültetvényét találták meg a budapesti rendőrök. Összesen háromezer kilónyi marihuánát adó 15 ezer tövet találtak.

A vietnami marihuánatermesztők március eleji lebukását követő nyomozás során további 14 budapesti házban bukkantak marihuánaültetvényekre a rendőrök, jelentették be csütörtöki Teve utcai sajtótájékoztatójukon. A nyomozás során tizennégy házban bukkantak még ültetvényekre.

Összesen 15 ezer tő marihuánát foglaltak le. Egy tőről átlagosan 200 grammnyi marihuána szüretelhető, azaz összesen 3000 kiló kábítószert sikerült kivonniuk a piacról.

A büntetőügyben 17 vietnamit vettek őrizetbe. Négy személyt a banda vezetőinek tartanak, a többiek, akik jellemzően illegálisan tartózkodnak az országban, az ültetvényeken dolgoztak.

A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte valamennyiüket.

A rendőrség március elején lakossági bejelentés alapján buktatta le a vietnamiak hálózatát. A vietnamiak házakat béreltek, amelyeket teljes egészükben termelőházakká alakítottak. Ám az egyik helyszínen nyitva felejtették a garázskaput, így a bérbeadó megláthatta, hogy házát teljesen szétverték és marihuánatermesztésre használják.