A magyar darabolós megvan

2009.04.16. 15:23
Pest megyében elkaptak egy darabolós gyilkost, Nagy-Britanniában viszont egyelőre csak az áldozat arcát próbálják rekonstruálni egy szobrász segítségével.

Egy kilenc évvel ezelőtti darabolós gyilkosságot ismert el egy férfi, akit eredetileg a saját anyja elleni támadás miatt fogtak el a rendőrök még februárban. Saját bevallása szerint 2000-ben megölte és feldarabolta anyja testvérét, a maradványokat pedig elégette. Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a 33 éves újszilvási férfit azért fogták el még februárban, mert lakásában megverte, majd forró olajjal leöntötte az édesanyját. Akkor súlyos testi sértés miatt indult ellene eljárás.

A kihallgatásokon felmerült a gyanú, hogy évekkel korábban egy sokkal súlyosabb bűncselekményt is elkövetett. Végül beismerte, hogy 2000-ben, szintén újszilvási otthonukban összeveszett az anyja testvérével és halálra verte. A holttestet azután feldarabolta és több napon át égette a darabokat. A maradványok emiatt nem is lettek meg, mert a férfi hamuvá égette. Az eset miatt emberölés miatt is eljárás indult ellene. Jelenleg előzetes letartóztatásban van, ahová eredetileg az anyja elleni támadás miatt került.

Nagy-Britanniában egyelőre nemhogy az elkövető nincs meg, még azt se tudják, hogy ki lehet az áldozat. A brit rendőrség egy szobrász segítségével próbálja rekonstruálni egy gyilkosság áldozatának arcát, hogy aztán a lakosság segítségével azonosítani tudják. Ezt a brit hatóságok közölték csütörtökön.A rendőrség csak annyit tud, hogy az áldozat férfi. A bűnügy azért keltett figyelmet Nagy-Britanniában, mert az áldozatot feldarabolták, és testrészeit öt különböző vidéki helyen hagyta a tettes, vagy hagyták a tettesek. A rendőrség agyagból akarja elkészítetni az áldozat arcmását, amit azután tévékben, újságokban közzé tesznek.

A férfi torzóját, és két testrészét a hétvégén találták meg egy árokban. Az elmúlt három hétben Leicestershire és Hertfordshire térségében már találtak testrészeket, például az áldozat eltorzított fejét, a rendőrök, akik azt gyanítják, hogy a gyilkos több száz kilométert járt be autóval, és két megyében szórta szét áldozata maradványait.