Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kígyók tűntek el egy ausztrál gépen

2009.04.16. 08:21
Négy kígyónak nyoma veszett tizenkettőből a Quantas ausztrál légitársaság egy belföldi járatán. A gépet kivonták a forgalomból, ha továbbra sem lelik nyomát a kígyóknak, elgázosítják.

Ideiglenesen kivontak a forgalomból egy repülőgépet a Quantas ausztrál légitársaságnál, mert eltűnt a csomagteréből négy kígyó. A személyszállító belföldi járat az ausztrál Nagy Homoksivatag közepén fekvő Alice Springsből indult, egy ketrecben 12 pitonnal, de amikor megérkezett Melbourne-be, már csak nyolcat találtak.

A kígyókat azonnal elkezdték keresni, de hiába segített több hüllőszakértő is, másfél nap alatt sem bukkantak nyomukra. Külön rejtély, hogy a kígyók ketrecének csomagolása sértetlen volt. A légitársaság félreállíttatta a gépet, de minthogy még most sem találják a kígyókat, kénytelenek lesznek mérges gázzal elárasztani a repülőt, hogy a problémának véget vessenek.

A gépen szállított Stimson-pitonok nem mérgeskígyók, ráadásul a gépen újszülött kígyókat szállítottak, melyek hossza alig 15 centi. A kifejlett példányok hossza sem haladja meg az egy métert.