Árpád
-2 °C
4 °C

Lócitrom az APEH nyakába

2009.04.16. 11:29
Lócitromot borított az APEH és a fogyasztóvédelmi hatóság székesfehérvári irodájának padlójára egy férfi szerdán, aki nem ért egyet azzal, hogy megbírságolták. A rendőrség eljárást indított a férfi ellen.

Szívinfarktusa miatt százalékolták le azt a férfit, aki szerdán lócitromot borított a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság és az APEH székesfehérvári irodájának padlójára. A férfi betegsége miatt nem dolgozhatott tovább, ezért vissza kellett adnia vállalkozását, és megmaradt áruját a piacon alkalmi árussal próbálta eladni.

Az APEH viszont egy ellenőrzés során megállapította, hogy a férfinek nincs már adószáma, a fogyasztóvédelmi hatóság pedig egy magyar nyelvű felirat nélküli játékot is talált nála. A két hatóság összesen közel 190 ezer forintnyi bírságot szabott ki rá, a férfi viszont nem ért egyet a döntéssel és előre időpontot kért az APEH Operatív Osztályától. Szerdán ügyfélfogadási időben felkereste a fogyasztóvédelmi hatóság és az APEH kirendeltségét és egy szatyornyi lócitromot öntött az irodák padlóira.

A fogyasztóvédelmi hatóság azonnal feljelentést tett, de a férfi maga is bement a rendőrségre, hogy a jegyzőkönyvet felvehessék.

Az akció mindkét irodában nagy megdöbbenést váltott ki, mert mint azt a Független Hírügynökségnek elmondták: ilyen még soha nem történt. A helyszíni szemle után a rendőrség két rendbeli becsületsértés miatt indított eljárást, mondta Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?