Vadászokat kérdeznek az oldi házat ért lövésről

2009.04.16. 13:20
Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást a siklósi kapitányság, miután szerda este a Baranya megyei Oldon egy lövedék hatolt be egy házba. A rendőrség első körben azt vizsgálja, hogy a közeli vadászlesről érkezhetett-e a lövés.

Vadászfegyvereket foglalt le a rendőrség az oldi házat ért szerda esti lövéssel összefüggésben, közölte Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjecsütörtökön. Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást a Siklósi Rendőrkapitányság.

A ház falában talált lövedék és fegyverek összehasonlításával jelenleg szakértő vizsgálja, hogy a lövést melyik fegyverből adhatták-e le, mondta Zsobrák Péter.

A szóvivő délben kiadott közleményében úgy tájékoztatott, hogy a helyszíni szemle adatai alapján valószínűsíthető, hogy egy vadászpuskából leadott lövés okozta a kárt.

A közelben - éppen lőirányban - egy vadászles áll, ahol napközben vadászok is jártak, így elsőként őket hallgatják meg a rendőrök. Eddig négy fegyvert foglaltak le, amelyeket a szakértők vizsgálnak, ahogyan a lövés körülményeit is, olvasható a közleményben.

Az oldi ingatlant szerdán, az esti órákban érte találat. A lövedék az ablakon hatolt be a ház szobájába, és egy szentkép sarkát érintve a falban állt meg. A családi ház lakói nem tartózkodtak otthon, így senki sem sérült meg. Zsobrák Péter szerdán azt mondta: "valószínű, hogy az épületet vétlen lövés vagy célt tévesztett lövedék érte".