Judit
3 °C
7 °C

Műszaki hiba okozta a reggeli metrótüzet

2009.04.17. 13:11 Módosítva: 2009-04-17 15:27:35
A BKV tájékoztatása szerint műszaki hibaokozta a kora reggeli metrótüzet. A második eset okait még vizsgálják.

Műszaki ok miatt gyulladtak ki pénteken kora reggel a kábelek két metrókocsi között – jelentette ki Kiricsi Karola, a BKV szóvivője délután.

A 3-as metró egyik szerelvényén fél hét után néhány perccel ütött ki tűz a Dózsa György úti megállóban. Az első tűzoltósági információk szerint a kocsikat összekötő kábelek gyulladtak ki. A tüzet a járművezető egy utas közreműködésével oltotta el.

A baleset a reggeli csúcsforgalomban következett be, a szerelvényről több száz embert kellett kimenekíteni, senki nem sérült meg. A metróforgalom két órán át szünetelt az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között, ezalatt pótlóbuszok szállították az utasokat.

A BKV tájékoztatása szerint egy órával a Dózsa György úti eset után, ugyanazon a vonalon, a Ferenciek tere megállónál is füstölt a metró, "ez azonban nem érintette az utasforgalmat".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?