Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tüzek voltak a 3-as metrón

2009.04.17. 13:24 Módosítva: 2009-04-17 14:23:40
Reggel fél héttől fél kilencig az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között mindkét irányban pótlóbuszok szállították az utasokat. A Dózsa György útnál kigyulladtak a kábelek, de a Deák térnél is füstölt az egyik szerelvény. A hajnali tüzet a BKV szerint műszaki hiba okozta.

Tűz ütött ki egy szerelvényen a metró 3-as vonalán pénteken reggel 6 óra 39 perckor. A Kőbánya-Kispest irányába haladó Dózsa György úti megállóba érkező metrószerelvény utolsó előtti kocsija alatt eddig ismeretlen okból tűz keletkezett. Bár az utastér és az utasok nem voltak veszélyben mindenkit leszállítottak a szerelvényről. Az utasokat kimenekítették, senki nem sérült meg. A járművezető egy utas közreműködésével azonnal eloltotta a tüzet. Kiricsi Karola BKV-szóvivő péntek délután közölte, hogy a tüzet műszaki hiba okozta.

Egy másik szerelvényt is ki kellett állítani a forgalomból, tudtuk meg
Szilágyi Károlytól, a BKV szóvivőjétől. Az egyik kocsi a Deák téren
füstölni kezdett, de tűz itt nem volt, eloltani sem kellett. Mivel az
előző esemény miatt a szakasz le volt zárva, a metrót áttolták az
Arany János utcai megállóba. A tűz illetve a füstölés okát még nem
találták meg, a két szerelvényekt a 3-as metró Kőér utcai telephelyére
vitték, ott vizsgálják őket. Szilágyi Károly szerint az egymás utáni két eset miatt felmerülhet a szándékosság is.

Az Árpád híd és a Deák Ferenc tér között pótlóbuszok szállították az utasokat. Munkába tartó munkatársaink beszámolója szerint a baleset hatalmas fennakadásokat okozott, tömegek vártak a pótlóbuszokra. A metrószerelvények a járható szakaszon lépésben haladtak, ami tovább fokozta a torlódást. 8 óra 25 perckor megindult a forgalom a metró teljes vonalán.