Judit
2 °C
7 °C

Gyurcsány-képre lőtt célba Rózsa-Flores

2009.04.20. 07:35 Módosítva: 2009-04-20 13:41:44
Fegyvereket, valamint kézigránát és pokolgép készítésére alkalmas eszközöket találtak a rendőrök a Bolíviában lelőtt Rózsa-Flores Eduardo szurdokpüspöki házában. A férfi menyasszonya emberjogi szervezetek segítségét kéri, hogy Bolíviában már eltemetett párját exhumálják.

Esküvőre készült a Bolíviában meggyilkolt Rózsa-Flores Eduardo, akinek szurdokpüspöki családi házában valóságos fegyverarzenált találtak szombaton a magyar rendőrök, írta a Blikk.

A rendőrök a pincétől a padlásig átkutatták a házat, még a kertet is felásták. A házkutatáson kézigránát és pokolgép készítésére alkalmas eszközök is előkerültek. A HVG információi szerint a házkutatáson mindössze hatástalanított fegyvereket, gyakorló kézigránátot, töltényeket, illetve lőpormaradványokat találtak a rendőrök.

Rózsa-Flores a saját maga által épített lőpályán egy hatalmas Gyurcsány-képre lőtt célba, a golyó ütötte nyomokból ítélve géppuskával. A férfi házának feketére festett kapuján hatalmas betűkkel a "Mondjon le!!!" felirat volt olvasható. Rózsa-Flores a ház homlokzatára magyar és horvát utcanévtáblákat, horvát és ENSZ-rendszámokat szögezett.

A képet egy olvasónk küldte
A képet egy olvasónk küldte

Rózsa-Flores menyasszonya szerint Eduardo nem készült semmilyen merényletre. "Egy valamit tervezett, azt hogy elvesz feleségül, már a szekrényben voltak az esküvői ruhák is" - mondta a 32 éves nő a lapnak. Szászvári Linda most emberjogi szervezetek segítségét kéri, hogy Bolíviában már eltemetett párját exhumálják, és itthon adják meg neki a végső tiszteletet.

A nő az MTI-nek cáfolta, hogy Eduardo Gyurcsány Ferenc arcképére lövöldözött volna.

Elmondása szerint sok a hívatlan látogató ezekben a napokban, újságírók, fotósok rohamozzák a fákkal körbevett épületet, engedély nélkül.

Két helybéli például bevitte a fotósokat az őrizetlen, üres udvarba. Egyszerűen levették a vasláncot a kapuról. De megjelentek már az ő "nyilatkozatai" is, miközben nem beszélt senkinek.

Szászvári Linda szerint Eduardo 2004-ben vette meg a szurdokpüspöki házat. Katona volt, aki gyűjtötte a katonai tárgyakat, relikviákat, ezek muzeális tárgyak. Ezért hiszik azt, hogy itt fegyverarzenál van - tette hozzá.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?