Máté, Mirella
7 °C
17 °C

Vérmérgezésben halt meg egy Sopronban megműtött nő

2009.04.20. 19:09
A szakértői vélemény szerint a plasztikai műtét utáni vérmérgezés okozta egy burgenlandi nő halálát.

"A szakértői vélemény szerint ok-okozati összefüggés van a műtét, illetve az utókezelés és a halál oka között" - mondta a kismartoni ügyészség a Kuriernak. Azt azonban nem tudta megállapítani a szakértői vizsgálat, hogy történt-e hiba az operáció vagy az utókezelés alatt.

A kismartoni ügyészség nem kért újabb szakvéleményt, de felajánlotta a magyar hatóságoknak, hogy vegyék át az ügyet, mert a kezelőorvos magyar állampolgár, és az eset Magyarországon történt.

Az 57 évesen elhunyt krensdorfi nőn nem sokkal halála előtt plasztikai műtétet hajtottak végre Sopronban. Az operáló soproni főorvos szerint ő nem követett el műhibát. Mint azt az orvos a Kisalföldnek korábban elmondta: egy privát klinika szervezésében hajtották végre január 8-án a beavatkozást, ami egy Ausztriában korábban végzett hasplasztika korrekciója volt. Semmiféle komplikáció nem lépett fel, így a nőt harmadnap hazaengedték.

Január 12-én az asszony visszament Sopronba kontrollvizsgálatra, mert nem érezte jól magát. A seb jobb oldalán bőrpírt, a sebnél pedig folyadékot észlelt a főorvos. A sebet kinyitotta, kiöblítette és bekötötte. A főorvos állítása szerint az ilyen beavatkozást követően gyakran előfordul váladékozás, de ebből eredő halálesettel még nem találkozott.