Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vérmérgezésben halt meg egy Sopronban megműtött nő

2009.04.20. 19:09
A szakértői vélemény szerint a plasztikai műtét utáni vérmérgezés okozta egy burgenlandi nő halálát.

"A szakértői vélemény szerint ok-okozati összefüggés van a műtét, illetve az utókezelés és a halál oka között" - mondta a kismartoni ügyészség a Kuriernak. Azt azonban nem tudta megállapítani a szakértői vizsgálat, hogy történt-e hiba az operáció vagy az utókezelés alatt.

A kismartoni ügyészség nem kért újabb szakvéleményt, de felajánlotta a magyar hatóságoknak, hogy vegyék át az ügyet, mert a kezelőorvos magyar állampolgár, és az eset Magyarországon történt.

Az 57 évesen elhunyt krensdorfi nőn nem sokkal halála előtt plasztikai műtétet hajtottak végre Sopronban. Az operáló soproni főorvos szerint ő nem követett el műhibát. Mint azt az orvos a Kisalföldnek korábban elmondta: egy privát klinika szervezésében hajtották végre január 8-án a beavatkozást, ami egy Ausztriában korábban végzett hasplasztika korrekciója volt. Semmiféle komplikáció nem lépett fel, így a nőt harmadnap hazaengedték.

Január 12-én az asszony visszament Sopronba kontrollvizsgálatra, mert nem érezte jól magát. A seb jobb oldalán bőrpírt, a sebnél pedig folyadékot észlelt a főorvos. A sebet kinyitotta, kiöblítette és bekötötte. A főorvos állítása szerint az ilyen beavatkozást követően gyakran előfordul váladékozás, de ebből eredő halálesettel még nem találkozott.