Auguszta
-7 °C
0 °C

Elloptak egy pápás festményt egy békéscsabai templomból

2009.04.21. 15:37 Módosítva: 2009-04-21 15:37:06
Feltehetően a hétvégi misék idején lophattak el egy békéscsabai templomból egy II. János Pál pápát ábrázoló festményt és egy feszületet, melyek a templom oldalhajójában voltak kiállítva. A rendőrség nyomozást indított.

Elloptak egy II. János Pál pápát ábrázoló olajfestményt a békéscsabai Páduai Szent Antal templomból a hétvégén. Az alkotás egyike volt a Simon M. Veronika festőművész által a jelenlegi katolikus egyházfőről és elődjéről készített festménypárnak, tájékoztatott a templom plébániájának ügyintézője kedden.

Szeblák Tamásné elmondta, hogy a művész két éve adományozta a templomnak a két festményt. A XVI. Benedekről készült kép a plébániára, a II. János Pálról készült portré a templomba került. A festmény feltehetően a hétvégén tűnt el, amikor a reggeli vagy az esti misékre kinyitották a templomot.

A kisméretű, 40x30 centiméteres olajkép a templom egyik oldalhajójában volt elhelyezve, valószínűleg ezért tudta észrevétlenül leemelni a tolvaj. A képpel együtt egy nikkelezett harminc centiméteres feszület is eltűnt.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ügyben nyomozást indított, közölte Albert István rendőrségi sajtóreferens.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!