Meghalt az orosz nagykövetség egyik munkatársa

2009.04.21. 09:36 Módosítva: 2009.04.21. 18:45
A rendőrség befejezte a szemlét, de nem árulják el, bűncselekmény vagy öngyilkosság történt-e. A TV2 szerint a holttest szívében egy kés volt.

Az Orosz Föderáció budapesti nagykövetségének egyik munkatársa vesztette életét kedd reggel, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A holttestet a nagykövetséghez tartozó épület egyik helyiségében találták meg, a nagykövet engedélyezte a helyszíni szemlét.

A rendőrség tájékoztatása szerint folyamatos kapcsolatban állnak a Külügyminisztérium munkatársaival a haláleset tisztázása érdekében.

Az még nem tisztázott, hogy a férfi saját magával végzett vagy bűncselekmény áldozata lett. A Független Hírügynökség információi szerint soron kívüli boncolást rendeltek el.

Az orosz nagykövetségen nem kívántak nyilatkozni.

A TV2 szerint a holttestet a nagykövetség épületének lépcsőházában találták meg, egy kés volt a szívében. Egyelőre nem tisztázott, hogy a magyar vagy az orosz rendőrség jogköre-e az eljárás lefolytatása, ez ugyanis attól függ, hogy az elkövető milyen nemzetiségű, illetve hogy a követség alkalmazottja volt-e.