Jolán
2 °C
4 °C

Meghalt az orosz nagykövetség egyik munkatársa

2009.04.21. 09:36 Módosítva: 2009-04-21 18:45:53
A rendőrség befejezte a szemlét, de nem árulják el, bűncselekmény vagy öngyilkosság történt-e. A TV2 szerint a holttest szívében egy kés volt.

Az Orosz Föderáció budapesti nagykövetségének egyik munkatársa vesztette életét kedd reggel, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A holttestet a nagykövetséghez tartozó épület egyik helyiségében találták meg, a nagykövet engedélyezte a helyszíni szemlét.

A rendőrség tájékoztatása szerint folyamatos kapcsolatban állnak a Külügyminisztérium munkatársaival a haláleset tisztázása érdekében.

Az még nem tisztázott, hogy a férfi saját magával végzett vagy bűncselekmény áldozata lett. A Független Hírügynökség információi szerint soron kívüli boncolást rendeltek el.

Az orosz nagykövetségen nem kívántak nyilatkozni.

A TV2 szerint a holttestet a nagykövetség épületének lépcsőházában találták meg, egy kés volt a szívében. Egyelőre nem tisztázott, hogy a magyar vagy az orosz rendőrség jogköre-e az eljárás lefolytatása, ez ugyanis attól függ, hogy az elkövető milyen nemzetiségű, illetve hogy a követség alkalmazottja volt-e.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?