Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Berlusconi meztelen festményen csajozik

2009.04.21. 13:11 Módosítva: 2009-04-21 13:11:29
Silvio Berlusconi és az esélyegyenlőségi miniszterasszony látható meztelenül egy olasz kisvárosban kiállított festményen. A művész felajánlotta megvételre művét az olasz miniszterelnöknek, a befolyó pénzből a l'aquilai földrengés áldozatainak segítene.

A meztelenül ábrázolt Silvio Belusconi olasz miniszterelnök az esélyegyenlőségi miniszterasszony társaságában látható azon a festményen, amelyet az Olaszország északi részén található Savona egyik galériájában állítottak ki. Filippo Panseca olasz festő művén Berlusconi két szárnyával óvja az előtérben szemérmesen ülő Mara Carfagnát.

Filippo Panseca festménye
Filippo Panseca festménye

A korábban meztelen fotóiról elhíresült Carfagna 2007-ben már botrányt okozott a Berlusconi családban. "Bárhova elmennék Önnel, még egy lakatlan szigetre is. Ha nem lennék nős, azonnal feleségül venném" - mondta az olasz miniszterelnök egy gálaesten a most 32 éves nőnek, akit hosszassan ölelgetett is. Veronica Lario, Berlusconi neje a La Repubblica címlapján közölt nyílt levélben követelt bocsánatkérést férjétől. Berlusconi bocsánatot is kért.

Az egyik helyi lapnak a festményt készítő Panseca elmondta, hogy művével csak tisztelegni akart a miniszterelnök előtt. A 69 éves művész kiállításán egyébként Berlusconi feleségéről is látható hasonló stílusban készített festmény. A művész az olasz miniszterelnök arcát egy interneten talált képről másolta, míg Carfagna testét egy XIX. századi művésztől kölcsönözte.

Panseca elmondta, hogy ha Berlusconi megvásárolná a festményt, akkor a két héttel korábban pusztító földrengés áldozatainak ajánlaná fel a kapott összeget. Az olasz miniszterelnök egyelőre nem nyilatkozott terveiről.

Berlusconi egyébként gyakran csapta már nyilvános a szelet különböző nőknek, korábban pedig azt állította, hogy a baloldali nők csúnyábbak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!