Bíróságon a pisztolyos államtitkár

2009.04.22. 12:54 Módosítva: 2009.04.22. 12:57
Szerdán állt először bíróság elé Vadász János, a Medgyessy-kormány volt államtitkára, aki a vád szerint pisztolyával megfenyegetett egy biciklistát.

Megkezdődött Vadász János, a Medgyessy-kormány volt államtitkárának büntetőpere szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A korábbi szakszervezeti vezetőt lőfegyverrel való visszaéléssel vádolják.

A 2007. július 24-én, az Andrássy úton autózó Vadász János konfliktusba keveredett egy kerékpáros fiatalemberrel, aki az autók között biciklizett. Az eldurvult vita hevében állítólag mindkét részről trágárságok is elhangzottak és a kerékpáros egyetemi hallgató a vád szerint olyan erővel ütött Vadász János Toyotájának tetejére, hogy az behorpadt. A több mint 200 ezer forintos kár miatt őt rongálással vádolják.

D  AS20020325023

A volt államtitkár - állítása szerint - védekezésül egy olyan pisztolyt húzott elő, amihez korábban nem kellett engedély, de a történtekkor már engedélyköteles volt. A Testnevelési Egyetemre járó fiatal kerékpáros azt mondta, hogy Vadász János megfenyegette őt: "nem félek meghúzni a ravaszt". A büntetlen előéletű Vadász a tárgyaláson tagadta bűnösségét.

A per szeptember 22-én szakértők és tanúk meghallgatásával folytatódik.