Jogtalan fogva tartással vádolnak két bonyhádi rendőrt

2009.04.22. 15:37
A Mariska presszónál megbilincseltek és megpofoztak egy férfit, aki állítólag szidalmazta őket. A per június 17-én folytatódik.

Jogtalan fogva tartással vádol a Tolna Megyei Főügyészség két bonyhádi rendőrt, akik szerdán álltak a megyei bíróság elé.

A vádirat szerint tavaly július 21-én este Bonyhádon megbilincselve állítottak elő egy helybeli fiatalembert, aki nem tudta igazolni magát. Többször pofon vágták, aki a kényszerintézkedés és a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádirat tartalmazza azt is, hogy mielőtt a fiatalembert elengedték, aláírattak vele egy nyilatkozatot, mely szerint nincs panasza az eljárással szemben.

Az ügyész az eset előzményét ismertetve elmondta, aznap este a bonyhádi Mariska presszónál a később előállított fiatalember a rendőröknek megjegyezte: inkább a gyorshajtókkal kellene foglalkozniuk.

A vád képviselője hangsúlyozta, hogy az előállítás a rendőrségi törvény szerint jogellenes volt.

A vádlottak tagadták bűnösségüket; állításuk szerint a sértett agresszívan viselkedett, durván szidalmazta őket, és megpróbált magának is sérülést okozni.

Marcsek Sándor bonyhádi rendőrkapitány elmondta: a két rendőr ellen fegyelmi eljárást indult, amit a jogerős ítéletig felfüggesztettek.

A per június 17-én a sértett, a tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.