Levágta barátnője fejét egy magyar gárdista

2009.04.22. 08:14 Módosítva: 2009.04.22. 14:16
Hátborzongató emberölési ügyben nyomoz a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egy kalocsai férfi ellen.

Brutális gyilkosság történt hétfőn Kalocsán: egy 22 éves férfi egy tőrrel többször is megszúrta barátnőjét. A Bors információi szerint a szélsőjobbos elveket valló, magyar gárdista fiatalember a gyilkosság után levágta barátnője fejét, majd a holttestet horogkeresztes zászlóval borította be.

A Magyar Gárda Mozgalom közleménye szerint a gyanúsított nem tagja a hivatalos Magyar Gárdának, a mozgalom kettészakadása után néhány embert kizártak, mások önként távoztak. "A lemondott főkapitány (Dósa István) nevével fémjelzett, magát Magyar Gárda "Őrző szárny"-nak nevező mozgalom tagjaiért, az ő cselekedeteikért a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom felelősséget nem kíván és nem is tud vállalni." - áll a közleményben.

A gyilkosság a Bátyai utca egyik társasházának első emeletén történt, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn egy szűkszavú közleményben annyi információt adott a történtekről, hogy a megyei rendőrség bűnügyi osztálya emberölés miatt nyomoz egy kalocsai férfi ellen.

A rendőrségi közlemény szerint hétfőn este hat előtt veszett össze a 19 éves bátyai lány és a 22 éves kalocsai fiatalember. A veszekedés odáig fajult, hogy férfi többször is megszúrta a nála lévő tőrrel a barátnőjét. A lány a helyszínen meghalt.

A Bors úgy tudja, hogy az elsőéves főiskolai hallgató I. Gyöngyvért féltékenységből ölte meg A. Péter, aki tavaly május elsején részt vett Kalocsán a Magyar Gárda felvonulásán. A gyilkosság helyszínéül szolgáló lakást a férfi bérelte 2-3 hónapja. Az egyik szomszéd állítólag fültanúja is volt az emberölésnek: hallotta a lány sikoltásait.

A meggyilkolt lány testvére a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy a család és a barátok is próbálták lebeszélni a lányt a fiúval fenntartott kapcsolatról. Elmondása szerint a barát szélsőjobboldali eszméket vallott, már a lány is kezdte átvenni öltözködését, a fekete bakancsos, fekete ruhás viseletet. A család hatására végül a lány hétfőn szakított a fiúval, aki vélhetően azért ölte meg, hogy ha nem lehet az övé, akkor másé se legyen - mondta a testvér. A fiatalember összeszurkálta a lányt, és csigolyáig átvágta a torkát.

A lány testvére azt mondta: azért beszél most nyilvánosan a történtekről, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy minden eszközzel védjék meg a szélsőjobboldali társaságoktól gyermekeiket.

A rendőrség a nyomozás érdekeire és kegyeleti okokra tekintettel nem közölt további részleteket sem a gyilkosság körülményeiről, sem a gyilkos fegyverről. Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy, a megyei rendőrség szóvivője az Indexnek annyit mondott, hogy a tettes hajnal kettőkor adta fel magát a kalocsai rendőrségen, ahová zavart állapotban érkezett.

A férfit azonnal őrizetbe vették és Kecskemétre átszállították. Részletes beismerő vallomást tett, mondta a rendőrségi szóvivő, aki megerősítette, hogy a férfi féltékenységből ölte meg barátnőjét.

A rendőrség igazságügyi orvos és pszichológus szakértők véleményét is kikéri a nyomozásban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport