Bezárattak két lehúzós belvárosi bárt

A belvárosi jegyző bezáratta a Szent István körúti Miladyt és a Váci utcai Madame Pompadour's Bárt, amíg büntető és szabálysértési eljárás folyik ellenük.

Bezáratott pénteken Budapest Belváros Önkormányzata egy Váci utcai és egy Szent István körúti éjszakai bárt. A Szent István körúti Milady és a Váci utcai Madame Pompadour's bárok ellen büntető és szabálysértési eljárás is folyik, közölte Rónaszéki László. A Belváros jegyzője a szervezett bűnözés elleni fellépésre hivatkozva záratta be szórakozóhelyeket, addig, amíg tart ellenük az eljárás.

A jelek szerint valamiféle egységfront bontakozik ki a turisztikai és országimázs szempontból rendkívül romboló hatású szórakozóhelyek ellen. A rendőrség egyre inkább emberrablásként értékeli, ha egy túlszámlázó szórakozóhely alkalmazottai nem engedik távozni az irreális számlát kiegyenlíteni nem akaró áldozataikat.

01

Bodnár Zsolt, a BRFK bűnügyi helyettese az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy szigorú börtönbüntetésre is számíthatnak azok a vendéglátósok, akik túlszámlázással próbálják átverni külföldi vendégeiket, amennyiben a rendőrség a körülményeket mérlegelve emberrablásnak minősít egy esetet.

A legutóbbi eset még április elején történt. Akkor félmillió forintot követelt három férfi a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség két tagjától a Miladyben. A két férfitől, miután kérték a számlájukat félmillió forintot követeltek. A külföldiek vitatták a kiállított összeget, ezért megfenyegették és fogva tartották őket a Szent István utcai éjszakai klubban.

A három férfi azt mondta, csak akkor mehetnek el, ha kifizetik a pénzt. Ezt követően a külföldieket egyenként egy bankautomatához kísérték, ahonnan több mint 400 ezer forintot vettek ki és adtak át fenyegetőiknek. Egyikük feljelentést tett, a rendőrök pedig elfogták és őrizetbe vették a három gyanúsítottat. Ellenük emberrablás gyanúja miatt indult eljárás.

A két most bezáratott bárnak meglehetősen rossz híre van az internetes turistaoldalakon, a Madame Pompadour's Bárról például ezt írják: "Csinálj bármit, de tartsd magad távol ettől a helytől. Ez egy konzumnős bár, és ha belépsz, bajban lehetsz távozáskor, ha nem fizeted ki az extrém magas számlát." A Budapest Sexguide feketelistáján a teljesen negatív megítélésű Milady mellett még az Éden Night Club, a Broadway Cafe és a Merci Night Club is szerepel.