Bombariadó miatt késnek a vonatok a Nyugati pályaudvaron

2009.04.24. 18:20 Módosítva: 2009.04.24. 19:15
Hamis bombariadó miatt délután fél hatkor egy órára lezárták a Nyugati pályaudvart, az állomás nem indított és nem fogadott vonatokat. A pályaudvart negyed hét után újra megnyitották, a vonatok 1-1,5 órát késnek.

A rendőrség nem sokkal péntek este fél hat előtt értesítette a MÁV-ot, hogy ismeretlen személy azzal fenyegetőzött: bomba fog robbanni a Ferdinánd hídnál. Emiatt a Ferdinánd hidat és a Nyugati pályaudvart is lezárták - mondta Sigulinszki Tibor.


A zárlat miatt az elővárosi vonatokat a végállomás előtt visszafordították, a többi vonat közlekedéséről "operatívan intézkedtek" - közölte. A Nyugati pályaudvari hangosbemondón az utasokat arról tájékoztatták, hogy bombariadó miatt bizonytalan késéssel indulnak és érkeznek a vonatok.

Sigulinszki az Indexnek kora este arról számolt be, hogy a közlekedés negyed hét után – amikor a rendőrök végeztek a környék ellenőrzésével – újra megindult. Mivel a vonatok egy órán át nem jártak, az induló utasoknak 1-1,5 órás késéssel kell számolniuk. A váci és a szolnoki vonalakon pár elővárosi vonatot vissza kellett forgatni, hogy elkerüljék a torlódást, a távolsági járatok pedig kint várakoznak, hogy be tudjanak állni a pályaudvarra.

A szóvivó szerint a Nyugatiban egész este 1-1,5 órás késésekre kell számítani, a teljes menetrendszerinti közlekedés csak a szombat reggeli üzemkezdetre áll helyre.