Három embert ölt meg egy ámokfutó tanár

2009.04.26. 09:49 Módosítva: 2009.04.26. 11:58
A Georgia Egyetem 57 éves marketingprofesszora vitába keveredett valakivel, majd lelőtte a feleségét és két férfit. Körözést adtak ki ellene, a gyermekeit biztonságba helyezték.

Agyonlőtte feleségét és két férfit egy amerikai egyetemi professzor a Georgia államban lévő egyetemi város, Athens egyik színházában. A szombati lövöldözés - amelyben két további ember megsebesült - a helyi média beszámolói szerint egy, a színházban adott ünnepi ebéden történt, amit a színtársulat tagjainak tiszteletére rendeztek. A Georgia Egyetem 57 éves marketingprofesszora a gyilkosságok után gépkocsijával elmenekült a helyszínről, a rendőrség körözést adott ki ellene.

fb6e7504-fa6f-4dbb-8119-c35e57523679

George Zinkhan professzor tettének indítéka egyelőre ismeretlen. A szemtanúk azt mondták, hogy a férfi a színházban vitába keveredett egy eddig ismeretlen emberrel. A professzor ekkor elhagyta az épületet, majd pár perc múlva visszatért, és két kézifegyverrel lövöldözni kezdett.

Az áldozatok között volt a tanár 63 éves feleségén kívül a színház két - 40 és 47 éves munkatársa. Rajtuk kívül két további ember is megsérült, ám állapotuk nem súlyos - közölte Clarance Holeman, a nyomozást vezető rendőrkapitány. A nyomozó elmondta: a professzornak és feleségének két - egy nyolc- és egy tízéves - gyermeke van, akiket a férfi a lövöldözés után egyik szomszédjához vitt. Holeman szerint a gyerekek jelenleg rendőrségi védelem alatt vannak.

Az Egyesült Államokban csak március eleje óta féltucatnyi hasonló tragédia történt. Legutóbb április 18-án, Marylandban történt hasonló gyilkosság, amikor egy férfi megölte feleségét és három gyermeküket, majd saját magával is végzett.