Helikopterrel szabadították ki a szektavezért

2009.04.27. 20:18
Két követőjét is magával vitte a börtönből Juliano Verbard, akit egy éve ítéltek el gyerekmolesztálásért.

Gyermekmolesztálás miatt került rács mögé egy Juliano Verbard nevű szektavezér, aki helikopterrel szökött meg a Franciaországhoz tartozó Réunion szigetén található börtönből. A létesítményben landoló helikopterre két követőjével együtt pattant fel.

A helikoptert egy sétarepüléshez foglalták le, de a gépen tartózkodó három férfi lőfegyverrel arra kényszerítette a pilótát, hogy a börtön udvarán szálljon le. Nem sokkal messzebb egy kisbusz várta őket.

Tizenöt évre ítélték

A huszonhét éves Verbard a Coeur douloureux et immaculé de Marie (Mária fájdalmas és szeplőtelen szíve) nevű szekta vezetője, 2002-ben alapította meg közösségét. Több száz követője szentül hiszi, hogy Szűz Mária minden hónap nyolcadik napján Verbardhoz szól. Erről a szektatagok 20 euró (5900 forint) ellenében meg is bizonyosodhattak.

A szektavezért tavaly februárban ítélték el tizenöt évre két gyerek szexuális bántalmazásáért. A vádak szerint két másik követőjével fogva tartottak egy tizenkét éves fiút, aki szerintük a szekta kiválasztottja volt. A gyereket végül a rendőrség szabadította ki.