Olivér
5 °C
8 °C

Helikopterrel szökött meg a pedofil szektás

A gurut, aki 2002 óta havonta látja Szűz Máriát, egy 9 és egy 13 éves gyerek elleni erőszak miatt ítélték 15 évre. Benzines palackkal fenyegetőző társai egy eltérített turistahelikopterrel hozták ki a börtönszigetről.

Eltérített turistahelikopterrel szökött meg hétfőn egy vallási szekta vezetője, aki gyerekek megerőszakolása miatt töltötte 15 éves büntetését az Indiai óceán egyik szigetén, Reunionon, közölte a Franciaországhoz tartozó terület rendőrfőkapitánya. Julian Verbard guru, és két követője a börtöntől pár száz méterre szálltak le, ahol furgon várta őket.

Az eltérített helikopter kétfős személyzete sértetlenül megúszta az akciót, és segítik a rendőrök munkáját. A pilóta a helyi Antenne Reunion nevű televíziónak elmondta: az egyik gépeltérítő pisztolyt nyomott a halántékra, miközben az öngyújtót lóbáló társa egy benzines palack begyújtásával fenyegetőzött.

A megszöktetett Julian Verbardot 2008 februárjában börtönözték be egy 9 és egy 13 éves gyerek elleni erőszak miatt, de eljárás folyik ellene egy 12 éves fiú elrablása és bántalmazása miatt is. A tárgyalásán "nagy erejű manipulátornak és nagyon intelligensnek" nevezett Verbard 2002-ben indította szektáját, miután sikerült meggyőznie több száz embert arról, hogy havonta meglátogatja Szűz Mária.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?