Erzsébet
1 °C
4 °C

Mentősökre támadtak Szigethalmon

2009.04.28. 14:28 Módosítva: 2009-04-28 14:44:01
Megtámadtak egy mentőst és megrongáltak egy mentőautót hétfőn este a Pest megyei Szigethalmon - mondta Dávid Ferenc, a Szamaritánus Mentőszolgálat munkatársa.

A mentősök Szigethalmon, a Petőfi Sándor utcában kerestek egy címet, amikor mögéjük került egy kocsi. Az autóban hárman ültek, dudálni, kiabálni, villogni kezdtek mondván, nem tudnak tőlük haladni, és mert szerintük nem az út közepén kéne menniük.

A kocsiban ülőknek elfogyott a türelmük, a mentőautó elé vágtak, majd félreálltak a padkán. Kiszálltak az autóból, egyikük benyúlt a másik jármű ablakán, és többször megütötte az egyik mentőst. A mentőautóban három beteg is volt. A helyszínre érkezett rendőrök mindhárom férfit előállították. A mentősök ezután hazaszállították betegeiket.

Miután ellátták a feladatukat, a szigetszentmiklósi rendőrkapitányságra mentek, ahol felvették a jegyzőkönyvet az esetről. Amíg bent tartózkodtak, addig ismeretlenek megrongálták szolgálati kocsijukat: az autó összes kerekét kiszúrták.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a három huszonéves férfi ellen garázdaság miatt, míg a kiszúrt gumik ügyében rongálás miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen. Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a három férfi a második bűncselekmény idején még a rendőrségen tartózkodott-e, vagy már elengedték őket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?