Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Puskával lövöldözött egy norvég kisfiú

2009.04.28. 12:35
Vadászpuskával lövöldözött egy észak-norvégiai iskola udvarán egy kilencéves fiú - közölte kedden a harstadi rendőrség. A lövöldözésben senki sem sérült meg.

"Reggel 8 óra 35-kor kaptunk üzenetet az egyik tanulótól, hogy egyik diáktársa két lövést adott le az iskolaudvaron" - mondta Magne Hugo Nilsen, Harstad város rendőrségének egyik illetékese a Verdens Gang újság internetes kiadásának adott interjúban.

A rendőrtiszt kiemelte: a lövések senkit sem sebesítettek meg. Helyi sajtóbeszámolók szerint a lövéseket követően az iskola tanárai vették el a fegyvert a fiútól, aki egy idősebb tanulóval folytatott vita hevében vette elő a puskát.

Az eset alig két hónappal azután történt, hogy a németországi Winnenden városában egy tinédzser kezdett lövöldözni. Ámokfutása során megölt kilenc diákot, három tanárt és három további felnőttet. A fiú után hajtóvadászatot indított a rendőrség, ám a tinédzser végül főbe lőtte magát.